Gyönyörű lett a sün az odesszai fűtőmű falán

Kicsit nehezebb lesz a gyerekeket oviba vinni, illetve hazamenni velük: ezt a sünit órákig lehet bámulni.

2020. november 27. 11:51

A Szetáv és a Mondolo Egyesület Városmetamórfózisa elért Újszegedre is: Odesszában, a Vedres utca Fűtőmű falára egy hatalmas sünt festettek föl Vinkó Leóék. Ez az átváltozás sem csak arról szól, hogy szebb legyen egy korábban ronda épület, bár ha csak ennyi lenne a sztori az is megérné.

Nézze meg galériánkat, Iványi Aurél ott volt az utolsó utáni simításoknál! Kattintson nyitóképünkre!

Korábban megírtuk a Mondolo Egyesület a hatalmas festmény mellett a sünök életét bemutató információs táblát is kihelyeznek, QR-kódok segítségével sok érdekesség megtudható a „hogy lehet valaki ilyen aranyos?!” verseny örökös olimpiai pontszerzőinek mindennapjairól.

A sünöket nem lehet nem szeretni, de hogy ne csak ujjongjanak értük a gyerekek, arról a Szetáv gondoskodott: a távhőcég lapra szerelt sünfészkeket szállított a Tisza-parti Általános Iskolába, ahol a felsősök összeszerelték, az alsósok pedig páccal kenték le azokat. Majd az elkészült sünfészkeket az általános iskolások és a Baross és a Vedres utcai óvodákba járó gyerekek közösen helyezték ki a környékbeli parkokba, hogy ezzel is óvják az állatokat, és ráirányítsák a figyelmet: egyre fogy a sünök száma, életterük szűkül.

gszl