Gyönyörű egész napos novemberi napsütés

Ha most nem sétál egyet Szegeden, vagy indul el egy kisebb kirándulásra, akkor tényleg nem tudom, mikor kellene kimozdulni novemberben.
Garai Szakács László

2022. november 13. 07:38

Gyönyörű egész napos novemberi
napsütés

Nem emlékszem arra, mikor ébredtem utoljára napsütésre. És nem azért, mert hajnalban kelek, és ilyenkor ősszel jellemzően sötét van már olyankor. Hanem azért, mert az utóbbi hetek reggelei rendre a felhőkről, a szürkeségről szóltak, amik, persze, volt, hogy feloszlottak még délelőtt, és kisütött a nap, de olyan tényleg régen volt, hogy ne legyen majdnem teljesen beborulva az ég, és egyből napsütéssel kezdődjön a reggel. Ennek egyébként ára is van: kihűltünk, elég szépen. A napsütés mellett egy fokban ébredhettünk Szegeden. Szerencsére viszonylag gyorsan melegszik a levegő, a mai maximum-hőmérséklet tizennégy fok lesz, éjszaka hat fokban alszunk majd el. Egy-két kósza felhő lesz ma csak az égbolton, a szél kelet-északkelet felől fúj, ebédidőben kicsit fellelkesül, de előtte, utána csak lengedezik.

 

A levegőminőség közben egészségtelenre romlott, a porallergiásoknak kicsit nehezebb lesz a szép vasárnap, de hátha hamar kitisztul a levegő is. A pollenek sem akarják abbahagyni, még mindig hatféle allergén növény magvait méri az ÁNTSZ a levegőben.

 

 

Tényleg minden adva van egy nagy sétához, biciklizéshez, vagy kisebb túrához. Használják ki a szép időt!