Gyilkosság Jászladányban: megöltek egy nőt, letartóztatták a volt élettársát

A gyanú szerint egy 35 éves férfi szúrta le a nőt pénteken.
Garai Szakács László

2023. január 02. 16:33

Gyilkosság Jászladányban: megöltek
egy nőt, letartóztatták a volt élettársát

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a férfi péntek este megjelent a nőnél, akivel szóváltásba keveredett. Megütötte a nőt, majd több helyen késsel megszúrta. Az asszony a helyszínen meghalt. A jászapáti rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, aki gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. A nyomozók őrizetbe vették az elkövetőt, akinek a bíróság elrendelte a letartóztatását. A vármegyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt indított eljárást a jászladányi férfival szemben.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a férfi újra kapcsolatot akart létesíteni régi élettársával, a nő azonban ezt nem szerette volna. A férfi tavaly nyáron szabadult korábbi büntetéséből. Ekkor próbált ismét viszonyt kezdeni volt élettársával, de a nő a férfi erőszakos természete miatt ezt nem kívánta. A férfi nem tudta elfogadni a helyzetet. Péntek este a férfi ismét megjelent a nő jászladányi családi házánál, és kérte őt, hogy engedje be, a nő azonban távozásra szólította fel. A férfi ingerült lett, benyomta a konyhába nyíló ablakot, és azon keresztül bemászott a házba. Egy hét centiméter pengehosszúságú késsel többször megszúrta a nő arcát és felsőtestét. Ekkor a nő négy kiskorú gyermeke kimászott az ablakon és egy rokonhoz menekült. A férfi a konyhában magához vett egy huszonöt centiméter pengehosszúságú kést, visszament a szobába, nyakon szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. A férfi a nő rokonainak sem volt hajlandó kinyitni az ajtót, a késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy ha bemennek a házba, őket is leszúrja. Végül a rendőrség fogta el, miután sikerült betörni a ház bejárati ajtaját.

 

A főügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy az erőszakos cselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű férfiról a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel is – 5–15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés – megalapozottan feltételezhető, hogy az eljárásban szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. A főügyészség továbbá megalapozottnak látta a bűnismétlés veszélyét is.

 

 

(MTI)