Gyilkos nőt játszik a Dóm téri Chicago musicalben Ónodi Eszter

Újabb főszereplő kilétére derült fény a Szabadtéri Játékok nyári nagyszabású musicalprodukciójából. A Béres Attila rendezte darab egyik gyilkos nőjének, Velma Kellynek a szerepében Ónodi Esztert láthatják majd a Dóm téri játékok nézői.
Rafai Gábor

2022. március 31. 12:53

Gyilkos nőt játszik
a Dóm téri Chicago musicalben Ónodi Eszter

Sorra jelentik be a Szabadtéri Játékok szervezői az idei évad musicalprodukciójának névsorát. Az előadás egyik női főszereplőjét, Czakó Juliannát már korábban százötven jelentkező közül választották ki: Roxie Hart szerepét a Junior Prima-díjas magyar színésznő, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja énekelheti nyáron. A férfi főszereplő kilétére is fény derült, a Chicago simlis ügyvédjének, Billy Flynnek karakterét Nagy Ervin kelti életre az augusztus 12-én debütáló darabban.

 

 

A Chicago cselekménye Roxie Hart és Velma Kelly körül forog, akiket gyilkosság miatt halálbüntetésre ítélnek és a börtönben találkoznak az 1920-as évek Chicagójában. Velma, hivatásos táncosnő, Roxie pedig egy színészi ambíciókat dédelgető háziasszony, ők küzdenek egymással a hírnévért, amely végül megmentheti őket az akasztófától. 

 

Így a musicalben Roxie Hart mellett egy másik gyilkos nőnek is fontos szerepe jut az események alakulásában. Ő Velma Kelly, akit a Katona József Színház népszerű művésze, Ónodi Eszter fog alakítani a Dóm téri színpadon.

 

 

A Jászai Mari-díjas színésznő sem ismeretlen a Szegedi Szabadtéri Játékok nézői előtt. Korábban a III. Richárdban és Az ember tragédiájában is láthatták már a nézők, idén nyáron azonban egészen izgalmas, új szerepben tér vissza Szegedre.

 

A Chicagót augusztus 12-én mutatják be, azt követően pedig még öt estén láthatja a közönség a nyári játékok idei záróprodukcióját.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind