Gyermektáborokban látogattak a Bohócdoktorok a nyáron

Mosolyt, sok-sok édességet, játékos foglalkozásokat, örömteli pillanatokat vitt a szünidőben a nyári táborokba a Mátrix Közhasznú Alapítvány bohócdoktor csapata. Az élmény pillanatokon ezernél több kisgyermek vett részt.

2021. augusztus 28. 14:39

Gyermektáborokban látogattak a Bohócdoktorok a nyáron

A látogatások során elfogyott nyolcszáz tábla csoki, több száz piros orr, illetve buborék fújókból is sok tucat.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: a bohócdoktorok nem csak a kórházi osztályokon segíti a gyerekek vidámítása révén a gyógyítást, évente nyolcvannál több gyermekkórházat, gyógyító intézményt támogatnak tárgyi eszközökkel, könyvekkel, játékokkal, ruhával, édességekkel. A nyári táborozókat sok esetben meglepetésként érték az élmények, legtöbbjük pozitívan fogadta a találkozást.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a weboldalán várja kórházak, rendelő intézetek, gyermekotthonok, iskolák, óvodák jelentkezését, akiknek szükség esetén bohócdoktor csomagot kézbesít a szervezet. A csomagot a bohócdoktorok könyvekkel, játékokkal, édességekkel, a gyógyuló gyermekek pozitív gondolatait segítő dolgokkal töltik meg. Az alapítvány önkéntes csapata természetesen segítők, önkéntesek, támogatók csatlakozását, támogatásait is elfogadja.