Bábszínházi világtalálkozó, már láthatók a kínai agyagkatonák, meghirdette új évadát a színház – Szegedi Híradó 2023. május 26.

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2023. május 26. 19:00

Bábszínházi világtalálkozó, már láthatók a kínai agyagkatonák, meghirdette új évadát a színház – Szegedi Híradó 2023. május 26.

A szerkesztő ajánlata a mai adásból:

  • Hiába kellett a tavaly májusban elfogadott idei költségvetést már 93 alkalommal módosítania a kormánynak, most is előre elkészítették a 2024-es büdzsét. A részleteket tegnap a kormányinfón ismertette Varga Mihály pénzügyminiszter. Az ellenzék szerint ez mind csak az emberek megnyugtatására szolgál és arra számítanak, hogy erre a költségvetésre is többszöri korrigálás vár majd.
  • Hiába közterület, mégis a társasházaknak kell rendben tartaniuk az épülettől a járda széléig terjedő részt – így szól a központi szabályozás. Ezt sokan nem tudják, vagy ha igen, mégsem tesznek eleget kötelezettségüknek, sőt arra is van példa, hogy a környezetgazdálkodási cégen kérik számon, miért gazos a terület.
  • Bábsimogatás és bábkészítés, vizes játékok, közös zenélés, rengeteg játék és még több bábelőadás. Ezzel várja a Kövér Béla Bábszínház a látogatókat péntektől vasárnapig a Móra parkban. A hétvégén portugál, spanyol, olasz cseh és svájci bábosok is érkeznek Szegedre.

És ez még csak három izgalmas téma a mai Szegedi Híradóból!

Címlapon

mutasd mind