Gyereküket egyedül nevelő szülőknek segített a színház és az Egyszülős Központ

200 vidéki és 200 budapesti olyan családot lepett meg ajándékkal az Egyszülős Központ, ahol csak egy szülő neveli a gyerekét. A 40 ezer forintos csomagok eljuttatásában a megyei színházak, így a Szegedi Nemzeti Színház is közreműködött, az intézmény szintén meglepte a családokat.
Vass Imre

2022. december 22. 12:01

Gyereküket egyedül nevelő szülőknek segített a színház és az
Egyszülős Központ

12 család vehette át szerdán este az Egyszülős Központ ajándékcsomagját, akik idén 400 ilyen dobozt állítottak össze. A csomagok eljuttatásában a budapesti és a vidéki színházak, így a szegedi segíti őket.

 

Barnák László igazgató elmondta, örömmel csatlakoztak az akcióhoz, mert főleg ebben az ünnepi időszakban fontos, hogy a rászorulókat segítsék. A családokat az Egyszülős Központ választotta ki a jelentkezők közül, a színház pedig az átadásban segített. A 40 ezer forint értékű csomagokat tegnap este két elődás között, a nagyszínházban vehették át. Azonban nem csak a csomagot kapták, hanem a Szegedi Nemzeti Színház jóvoltából egy plusz meglepetés is várta őket, az intézmény mindenkit meghívott egy előadásra. Azt, hogy melyiket nézik majd meg, azt a családok választhatják majd ki a színház idei repertoárjából.

 

 

Barnák László hozzátette, a színház már eddig is számtalan jótékonysági kezdeményezés mellé áll és a jövőben is támogatják majd a hasonló akciókat.

 

Az egyik megajándékozott, Szombathelyi Zsuzsanna 14 éves lányát neveli egyedül. Mind a csomagnak, mind a színház ajándékának nagyon örült. A Facebook-on találkoztak az Egyszülős Központ felhívásával és arra jelentkeztek. Az ajándéknak nagyon jó hasznát veszik, de a színházjegyeknek még annál jobban is örülnek, mivel lánya nagyon szeret színházba járni és így el tud majd jutni, megnézni valamelyik előadást. Egyszülős Központ 2005 óta számtalan módon segíti az egyedülálló szülőket, most például ezzel az akcióval.