Gyereknapon egy rövid időre a legkisebbek is tűzoltók lehetnek a Napos úton

A gyereknapon, vasárnap országszerte megnyílnak a kicsik előtt a tűzoltólaktanyák. Szeged is csatlakozott a „Nyitott szertárkapuk” programhoz, délelőtt 10 órától délután 4 óráig várják a kicsiket és nagyokat a Napos úti laktanyába.
Rafai Gábor

2023. május 26. 18:42

Gyereknapon egy rövid időre a legkisebbek is tűzoltók
lehetnek a Napos úton

„Tűzoltó leszel s katona!” –  sok gyerek két álma közül most az egyik – ha csak egy rövid időre is –, de teljesülhet. Tűzoltó lehet kis Balázs is egy napra…

 

Összesen 390 helyszínen, az ország legtöbb hivatásos tűzoltólaktanyáján és őrsén, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon, kiállítóhelyeken, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzenben is várják a gyerekeket.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 

közösségi oldalán azt írja, hogy 106 Hivatásos Tűzoltóparancsnokságból 91 jelezte, hogy megnyitja kapuit, továbbá a 47 Katasztrófavédelmi Őrsből 37. 

 

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is nyitva lesz. 17 vármegyeszékhelyen található tűzoltóság ugyancsak várja a látogatókat.

 

Szegeden nemcsak megtekinthetők, de bizonyos esetekben akár kipróbálhatók is lesznek a speciális eszközök és felszerelések. A kicsik magukra is ölthetik a tűzoltók egyenruháját.

 

Fotó: (Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Címlapon

mutasd mind