Gyereknapi hosszú hétvége a bábszínházzal

Három nap, két terem, tizenkét előadás: a gyereknapra így készül a Kövér Béla Bábszínház. Vagyis úgy, ahogy eddig még soha.
Bod Péter

2022. május 23. 17:31

Gyereknapi hosszú hétvége a
bábszínházzal

A gyereknap most tényleg a gyereké lesz. Ez legalábbis a szegedi bábszínházon nem fog múlni, ami a Tengerhab Gyereknap elnevezésű háromnapos rendezvényével várja az apróságokat és szüleiket pénteken, szombaton és vasárnap.

 

– A Kövér Béla Bábszínház két termében folyamatosak lesznek az előadások, így lehetséges, hogy ezen a hétvégén összesen tizenkét előadással várják az érdeklődőket – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Ágnes, a színház igazgatója.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

  • Pénteken délelőtt a bölcsődéseknek szóló Kíváncsi pillangóval és az óvodásoknak ajánlott Betyárvilág két előadásával indul a program.
  • Szombaton a legkisebbeknek a Kukucs, az ovisoknak a Mara és a pillangófül kerül színre kétszer.
  • Vasárnap ismét két előadással jön a Kíváncsi pillangó a legkisebbeknek és ezzel párhuzamosan az óvodásoknak a Mérleghinta, szintén két bemutatóval.

 

A szegedi bábszínház igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a koronavírus-járvány után nehezen térnek vissza a nézők a bábszínházba, hálásak azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik elhozzák az előadásaikra a gyerekeket.

 

 

– Ezzel visszaadják a hitünket – fogalmazott Kiss Ágnes, nem titkolva, hogy a pénteken induló háromnapos gyereknapi rendezvénnyel viszonozni szeretnék azt a szeretet, amit folyamatosan kapnak a nézőiktől. A színház falai közül is kilépnek. Pénteken délelőtt az Árpád téren, a rektori hivatal mellett zenélnek és énekelnek a bábszínészek. Három napra kiköltöznek a bábszínház elé a Tisza Lajos körútra, hogy itt mutassák be előadásaikhoz használt bábjaikat, és a bábkészítés fortélyait.

 

Szombaton az egyik szegedi gyerekkönyvek forgalmazását végző könyvesbolt is kitelepül melléjük, és a bábszínház vasárnap délután ellátogat Sándorfalvára, ahol délután csapnak egy fergeteges gyereknapot.

 

– Meg akarjuk magukat mutatni – mondta Kiss Ágnes.

Címlapon

mutasd mind