Gyereknap Kiskundorozsmán: süteménykóstolás, ugrálóvárazás, arcfestés meg a Csiga duó – egyértelmű volt a siker

Május utolsó hétvégéjét remekül vezették fel a Jerney-iskola mellett, a Dianovszky téren: valahogy nem volt kedvük hazamenni a gyerekeknek.
Gyereknap Kiskundorozsmán:
süteménykóstolás, ugrálóvárazás, arcfestés meg a Csiga duó
– egyértelmű volt a siker

Ha valahol felfújódik egy ugrálóvár, akkor ott már a gyerekek igazából rendben vannak. De ha még arcfestésért, sőt süteményért is sorba lehet állni, akkor az tényleg egy csodás délután. Kiskundorozsmán a Dianovszky téren minden adva volt ahhoz, hogy remekül érezzék magukat a gyerekek. Ez a délután vezette fel a szegedi gyereknapi programsorozatokat is. A helyszínre kilátogató Botka László polgármester is erről beszélt: végre újra lehet gyereknapot szervezni, a hagyományos szegedi, a Ligetben megrendezett kétnapos gyereknap mellett az Agórában, a Kövér Béla Bábszínházban, a vadasparkban és több más városrészben is vannak, lehetnek újra gyereknapi programok.

 

– A koronavírus-járvány miatt elmaradt rendezvényeket a gyerekeknek is szeretnék egy kicsit bepótolni. Bármelyik gyereknapra is mente el az elmúlt években, azok mindig nagyon jó hangulatú, igazi családi rendezvények voltak, ilyen ez a mostani, dorozsmai gyereknap is. Ezt a mai Dianovszky téri rendezvényt a képviselőjelöltünk, Komjáti Zoltán karolta fel, segített a szervezésben. Jó döntés volt ide, a Jerney-iskola mellé megszervezni ezt a délutánt, bízom benne, sikerült ezzel hagyományt teremteni, remélem, ezután minden évben meg tudjuk majd rendezni – nyilatkozta Botka László.

 

A gyereknapra az Összefogás Szegedért jelöltje három gyerekével jött ki. – Már javában ugrálóváraznak, az volt az első, hogy oda elmentek – mondta Komjáti Zoltán, aki azt is elmondta, örül annak, hogy a rendezvényre fideszes politikusok is ellátogattak, „mi jóban vagyunk mindenkivel, ez a nap a gyerekekről szól, ők a fontosak.”

 

 

* * * 

 

A fideszes politikusokról kiderült, valójában magánemberek: Mihálffy Béla Szeged fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, ő nem politikusként van itt, magánemberként látogatott ki. Ez azért furcsa egy kicsit, mert ahogy Szabó Bálint 0–24 órában víziszárnyas elnök, úgy Mihálffy Béla is négy évig éjjel nappal országgyűlési képviselő, nem tud, nincs lehetősége magánemberként viselkedni. Szintén magánemberként volt jelen a Fidesz Kiskundorozsmai jelöltje, Ruzsa Roland. Egyik magánember sem akart nyilatkozni, Ugrai azért, mert versenytársunknak, a Kesmához tartozó pártlappá átalakuló Délmagyarországnak nyilatkozott már, Mihállfy Béla meg azért nem akar nyilatkozni mert nem bízik bennem bennünk, az elmúlt félév tapasztalata alapján.

 

– Már csak magamban bízom

 

– Meg tudom érteni, a miniszterelnökben, például, én sem bízom...

 

Ezután abban maradtunk a jövő héten e-mailben írásban megkereshetem, a küldött kérdésekre írásban válaszol, így tudja mutogatni mindenki, hogy ő valójában ezeket válaszolta – ha esetleg átírnánk a gondolatait.

 

Szóval, a jövő héten írásban kérdezhetem Mihálffy Bélát. Ezért „azt hiszem, mindenféleképpen” megérte elmenni a Dianovszky téri gyereknapi rendezvényre.

Címlapon

mutasd mind