Gyávaság Fidesz a neved: nem tartanak központi megemlékezést a kormánypártok október 23-án

Látunk némi összefüggést azzal, hogy nincs pofájuk kiállni az emberek elé a szovjet megszállás ellen fellázadó szabadságharcosok ünnepén.
Kékes Viktória

2022. október 18. 12:12

Gyávaság Fidesz a neved: nem tartanak központi megemlékezést a kormánypártok október 23-án

Vasárnap, október 23-án a kormánypártok nem tartanak központi ünnepséget, közölte a Magyar Nemzettel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy a Fidesz–KDNP politikusai méltóképpen fognak megemlékezni az 1956. október 23-i forradalom évfordulójáról, és helyi, választókerületi szinten lesznek majd megemlékezések.

 

Mondanunk sem kell, hogy óriási hátraarc ez a kormánypártok részéről. A Fidesz számára az október 23-i megemlékezésnek mindig szimbolikus jelentősége volt, ahol rendszerint nagyívű beszédet mondott Orbán Viktor is.

 

Ezidáig. 

 

A jelenlegi helyzet viszont úgy áll, hogy nem nagyon mermek kiállni az emberek elé. Döntésük gyáva, de érthető. A Fidesz nyíltan oroszbarát politikája és október 23-a szellemisége nehezen egyáltalán nem egyeztethető össze. Tudják ezt ők is, tudja ezt az egykor épp az oroszellenességével és bátorságával kitűnő Orbán Viktor is. 

 

Közben kiderült, Orbán Viktor október 23-án Zalaegerszegre utazik, ahol részt vesz a Mindszenty József életére épülő és azt bemutató Mindszentyneum - Mindszenty József látogatóközpont új épületének ünnepélyes átadásán. Itt beszédet is mond a miniszterelnök, azonban ez nem tekinthető hivatalos 23-i ünnepi beszédnek.