Gyász: már nem Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Az egykor gázszerelő két helyet zuhant a Forbes 50 leggazdagabb magyart tartalmazó listáján.
Kékes Viktória

2022. december 28. 09:44

Gyász: már nem Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc egyeduralma megtört: a felcsúti milliárdos négyszer egymás után volt az ország leggazdagabbja, a Forbes legfrissebb milliárdoslistáján azonban letaszította trónjáról az örök vetélytárs, Csányi Sándor - írja a Forbes az 50 leggazdagabb magyart felsorakoztatója listáját bemutató cikkében.

 

A lap becslése szerint Csányi több mint 70 milliárddal növelte vagyonát az elmúlt egy évben, ezzel a Forbes milliárdoslistájának történetében ő az első, aki átlépte az 500 milliárdos határt.

 

A második helyezett Felcsuti Zsolt ipari befektető, az MPF Holding főrészvényese, aki még soha nem szerepelt ilyen szépen, Mészáros és Csányi mellett ő a harmadik, aki a globális gazdaglistán Magyarország neve alatt szerepel.

 

Mészáros Lőrinc és családja 2019-ben tört az élre, vagyonának növekedése azóta lelassult, a tavalyi 488 után idén már „csak” 436 milliárdosra becsülték. A lap szerint a gyengébb eredményhez köze lehet cégei erős tőzsdei kitettségének. (Nagyon azért nem aggódunk a családért, a Mészáros-gyerekek például éppen 18 milliárdért építenek raktárat - a szerk.)

 

A teljes listát itt lehet megnézni.