Gyanúsított lett Szabó Bálint fideszes provokátor, szegedi önkormányzati képviselő

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.
Garai Szakács László

2022. szeptember 28. 16:28

Gyanúsított lett Szabó Bálint
fideszes provokátor, szegedi önkormányzati képviselő

A megalapozott gyanú lényege szerint Szabó Bálint 2022. szeptember 21. napján Budapesten, az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

 

A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mozgását nyomkövetővel ellenőrizve – elrendelte, hogy Szabó Bálint engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el.

 

A nyomozó ügyészség a döntés ellen a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

 

Ismert, élőben közvetítette, ahogy reggel 7 órára érte ment a készenléti rendőrség. A lakásáról szállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Címlapon

mutasd mind