Szerb állampolgár volt a Röszkénél elgázolt gyalogos, az ittas sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott

Az M5-ös autópályán, a röszkei határátkelő közelében történt tragédia csütörtök este.
Cservenák Zoltán

2021. december 24. 07:33

Szerb állampolgár volt a Röszkénél elgázolt gyalogos, az ittas sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott

Egy szerb állampolgárságú fiatal férfi volt a gyalogos, aki életét vesztette az M5-ös autópályán, amikor halálra gázolta egy autós. 

 

A baleset a röszkei autópálya-határátkelőhely közelében történt, a rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr férfi ittas volt. A gázolás olyan erejű volt, hogy a 25 éves szerb gyalogos fiatalember egy kamionnak is neki csapódott, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

 

A vétkes szerb középkorú sofőr a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, őt a határátkelőhelyen fogták el. A helyszínelés idejére az autópályán a határátkelő kilépő irányába félpályán haladhatott a forgalom. 

 

Segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban vétségek miatt hallgatták ki a gázolót. Azt, hogy a gyalogos fiatalember hogyan került oda és mit keresett a sztrádán, a rendőrség még vizsgálja.

 

Korábban írtuk

 

Eddig tisztázatlan körülmények között december 23-án, csütörtökön 20 óra 10 perc körül egy jármű elütött egy gyalogost az M5-ös autópályán, a röszkei autópálya-határátkelőhely közelében. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

(Fotó: Donka Ferenc)

Címlapon

mutasd mind