Gulyás Gergely agglegény megtalálása – Garai Szakács László jegyzete

Nőtlen, gyermektelen politikus jogutódolja Novák Katalin családügyi feladatait. Remélem, Gulyás gyorsan zárkózik és a hatáskörökben az aktívabb Instagramos jelenlét is benne lesz...
Garai Szakács László

2021. december 30. 18:33

Gulyás Gergely agglegény megtalálása
– Garai Szakács László jegyzete

„A családokért felelős tárca nélküli miniszter általános jogutódja a Miniszterelnökséget vezető miniszter” – ez jelent meg a Magyar Közlönyben, ezzel az év végén eldőlt az is, hogy Novák Katalin, aki már most köztársasági elnökebb Áder Jánosnál, pedig még van egy kis idő a kinevezéséig, miniszteri helyére nem nevez ki új embert Orbán Viktor, majd a Gulyás megoldja.

 

Hitelességi kérdésekkel eddig sem sokat törődött a miniszterelnök: nem fontos már, hogy elhiggyék az emberek, hogy Gulyás tudja, miről beszél akkor, amikor családpolitikával kapcsolatosan kell megszólalnia.

 

Pedig jól állna, pláne egy keresztény, családbarát, családtámogató kormány esetében, hogy ha ezzel foglalkozik valaki, akkor legyen házastársa, sőt gyereke(i), bejegyzett élettársi kapcsolat nagyon karcsú volna. Vagy legalább elvált legyen (a gaz!), és fizessen gyerektartást. Azaz látszódjon rajta, van valami segédfogalma családról, gyerekről, mert van neki – valahogyan, valamilyen „szinten”.

 

Bízom benne, Gulyás beleáll a feladatba, és gyorsan mindent bepótol. És felzárkózik Instagram-cukiskodásban is. Ablakot pucolni, sütit sütni nem kell, kezdésnek javaslom a vasútmodellezést, esetleg a GTA-zást, vagy ha az nem Fidesz-kompatilbilis, akkor a Mario-cartozást.

 

A szokásos karácsonyi kötözött fenyőfához hasonlatos képeknek eztán gyári difónak kell lennie.

 

Nyitóképünket a magányos miniszter Facebook-oldaláról vettük át.

Címlapon

mutasd mind