Grezsa a Márki-Zayt gyalázó óriásplakátokról: Nem tanultatok a pofonból!

Mindig van lejjebb. Ezt példázza, ami ezekben a napokban a szomszédos Hódmezővásárhelyen történik. A város nagy többséggel újraválasztott ellenzéki polgármesterét ismét óriásplakátokon gyalázzák, ami már az egyik legnagyobb ellenfelének is sok lett. Ezután kommentháború tört ki Grezsa és Lázár János egyik kegyeltje között.

2020. február 27. 09:39

Grezsa a Márki-Zayt gyalázó óriásplakátokról: Nem tanultatok a pofonból!

Korábban is támadták professzionális kinézetű, de annál nagyobb butaságokat tartalmazó óriásplakátokon Márki-Zay Pétert a jobboldali értelmiségiek Hódmezővásárhelyen. A sorosozós óriásplakátok után most újak jelentek meg, melyeken

megköszönik Márki-Zay Péternek „az indiai, vietnámi és az ukrán vendégmunkásokat”. A hirdetések kiadója Ádók János, a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület elnöke.

A hodpress.hu írta meg, hogy a Vásárhelyért jobboldalról aggódó polgári egyesület legújabb próbálkozása Márki-Zay Péter lejáratására már az ellenzéki polgármester – egyébként Lázár Jánossal baráti viszonyt ápoló – jobboldali kihívójánál, a tavaly októberi polgármesterjelölt Grezsa Istvánnál is kiverte a biztosítékot.

„Úgy tűnik, hogy az októberi pofonból sem tanultak semmit” – írta friss Facebook-bejegyzésében Grezsa István, Márki-Zay Péter októberi kihívója, hozzátéve: „szomorúan látja a plakátokat”.

Az ügy pikantériája, hogy Grezsa októberben épp a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület jelöltjeként indult. Már tavaly nyílt titok volt, hogy az egyesület és a Fidesz nem áll messze egymástól. Elgondolkoztató, hogy az évtizedekig bevehetetlen fideszes fellegvárként ismert Hódmezővásárhelyen 2019-ben nem mertek fideszes pártlogóval felcímkézett polgármester- és képviselőjelölteket indítani.

A hodpress.hu azt is megjegyzi, Ádók János sajátosan értelmezi a nyilvánosság és vele a sajtó szerepét. A napokban sajtótájékoztatót hívott össze Vásárhelyen a frissen felkerült plakátok ügyében, de arra a velük nem szimpatizáló sajtót nem hívták meg.

A helyi jobboldalon, konkrétabban a helyi Fideszen belüli már látványosan érzékelhető törésvonalakat jelzi, hogy a Márki-Zayt most támadó friss plakátok ügyében Grezsa István is megszólalt.

Azért annyival tartozunk az igazságnak, hogy ugyanez a Grezsa István a tavalyi önkormányzati választás megelőző másfél évben egyszer sem emelte fel szavát a hivatalban lévő polgármester elleni lejárató kampányok ellen. Nem parancsolt megállj!-t annak az útszéli hangnemnek, amelyet a helyi jobboldal folyamatosan használt az időközi választáson nyertes városvezető ellen.

A mostani akció azonban már számára is tolerálhatatlan.

Az pedig egyáltalán nem világos, hogy a versenyszférában foglalkoztatott külföldi munkások magyarországi és/vagy hódmezővásárhelyi jelenlétéért hogyan és miként tehető felelőssé egy önkormányzati vezető. A hazai munkaerőhiány oka leginkább az, hogy a legszerényebb becslések szerint is mintegy 700 ezer munkavállaló vándorolt Nagy-Britanniába az elmúlt 15 évben. Ha már ennek felelősét keresik, azt valahol nagyon máshol kellene.

Azt meg már tényleg csak „csöndesen” jegyezzük meg, hogy, ha valakinek külföldi vendégmunkásokat lehet köszönni, az akkor inkább már egy másik Péter. Mégpedig a külügyből...

Szél beszólt Grezsának

Az Ádók Jánossal jó viszonyt ápoló Szél István nem bírta ki, odaszólt Grezsának az ominózus poszt alatt. Szél egyébként Lázár János egyik kedvence, aki Székkutas polgármestereként több alkalommal is videózta az akkor még miniszterként kampányoló Lázárt.

Szél ezt írta Grezsának: „Minden tiszteletem a Tiéd, de az októberi pofont nem Ádók János, nem a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület, de véleményem szerint nem is a Fidesz kapta, hanem Grezsa István. 2018 februárjában Hegedűs Zoltán 9.468 szavazatot kapott, 2019 októberében Te 10.042 szavazatot kaptál.”

Grezsa ezt válaszolta: „Kedves István, engedd meg, hogy erre nyilvánosan ne válaszoljak. Őszinte nagyrabecsüléssel, Grezsa István”.

Segítünk Szél Istvánnak: 2019 októberében Hódmezővásárhelyen a Lázár-, Hegedűs-, Cseri-, Fekete-, Grezsa-, Kecskeméti-, Kószó-, Göbl-féle hódmezővásárhelyi „Fideszt”, valamint az országos Fideszt utasították el az emberek, miközben rendelkezésre állt egy olyan ellenzéki jelölt, akire szívesen szavaztak az elégedetlenek. És ez még akkor is igaz, ha sokan a felsoroltak közül nem tagjai a Fidesz bármelyik szervezetének. Sőt, teljesen nyilvánvaló az is, hogy a hódmezővásárhelyiek a Márki-Zay Péterrel szembeni bánásmódot is elutasították. Grezsa István 10 ezer 42 szavazata ilyen körülmények között – a helyi jobboldal másfél év bosszúpolitizálása után – pedig egyértelműen jobb szereplés, mint Hegedűs Zoltán 9468 szavazata.

B.P., c.s.z.