Gregorosok köszöntötték névadójukat

Ősszel lesz ötvenöt éve, hogy elindult a tanítás a Gregor József Általános Iskolában, tíz éve pedig világhírű operaénekes nevét viseli az intézmény. Ebből az alkalomból nagyszabású ünnepségsorozatra készülnek az iskola tanulói, amelyből szombaton délután adtak egy kis ízelítőt.

2018. május 12. 20:50

Két iskola viseli Gregor József nevét az országban. Az egyik Szegeden, ahol kiteljesedett az operaénekes pályafutása, a másik Budapesten működik. Mindkét iskola komoly zenei hagyományokkal bír, kórusaik rendszeresen sikeresen szerepelnek különböző szakmai versenyeken.

A két iskola között évek óta kiváló a kapcsolat, amit most még szorosabbra fűztek. A héten ugyanis kétnapos zenei táboron vettek részt Mórahalmon a két intézmény tanulói. Ezt az időt arra használták fel, hogy begyakoroljanak néhány közös produkciót. Ezekből adtak elő néhányat szombaton délután a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában, ahol Gregor József emléktáblája található.

(fotók: Kelem József)

A közös éneklést felváltva, a két iskola karnagyai vezették. Érdekesség, hogy mindkét kórusvezetőt Krisztinának hívják, így az egyszerűség kedvéért az egyiket Szegedi Kriszta néninek, a másikat Pesti Kriszta néninek szólították a gyerekek. A mini koncert végén a két iskola képviseletében két tanuló helyezett el virágcsokrot Gregor József emléktáblájánál. Az eseményen részt vett Gregorné Takács Mária a két iskola névadójának özvegye is.