Gonosz, ostoba, homofób – Ceglédi Zoltán jegyzete

A Fidesz javaslata a pedofiltörvénybe csomagolt „melegreklám-tilalomról” olyan végtelenül buta és káros. Undorító, de tényleg.

2021. június 11. 10:57

Gonosz, ostoba, homofób – Ceglédi Zoltán jegyzete

Ez maga a szöveg: „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”. Kimondanák azt is, hogy az iskolai felvilágosítás sem irányulhat „a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak népszerűsítésére”.

Undorító, ahogy a „sima” homoszexualitást összemossa a pedofíliával és a pornóval, és végtelenül buta, hogy a homoszexualitás úgymond népszerűsítéséről beszél. Lelkemre, én nem szoktam ezt a kártyát kijátszani, de most muszáj:

Ugyan, kérdezzék már a jó Szájer Józseftől, hogy a szocializmusban vajon a Gelka-reklámtól vagy a Skála Kópétól lett-e belőle meleg? Kérdezzék már meg, hogy a hetvenes években ugyan miféle homoszexuális propaganda történt a közoktatásban? Talán csak nem a nyolcadikos biológia tankönyvben a nemi szervek keresztmetszeti ábrázolása volt az? Ugyan, kérdezzék már meg, hogy harminc év politikusi bujkálása vajon azért történt-e, mert annyira menőnek gondolta a homoszexualitást, vagy pont ellenkezőleg, őt nem „meggyőzték” a melegségéről, hanem az lett és kész? Hogy nem lett volna boldogabb az élete, ha eleve olyan a politikai klíma, ahol vállalhatja magát, és elfér egy nyíltan meleg politikus a Fideszben?

Közbevetőleg kérdem: ha már akkor is létezett volna a törvény, akkor bíróság elé citálják Schmidt Máriát, mivel Budapesten szervezett rendezvényt annak a republikánus, Trump-párti Milo Yiannopoulosnak, aki akkortájt még bőszen hirdette vonzódását az afroamerikai falloszokhoz? (körülírtam, amit erről mondani szokott volt)

Iszonyúan ostoba és gonosz ez a normaszöveg. És ha nincs már meg Szájer száma, akkor kérdezzék meg a legmacsóbb, legheteróbb tagjukat a következőről: ő mikor döntötte el, hogy heteroszexuális lesz? Hm? Sokat gondolkodott rajta? Megfelelő reklámok vezették rá, hogy bár a fiúk is ugyanúgy tetszenek neki, de mégis inkább a lányokkal fog lefeküdni? Eldöntötte valamikor azt is, hogy kikbe fog beleszeretni?

Nem inkább úgy van az, ti nyomorultak, hogy ezt nem a reklám adja, és nem a felvilágosítás teszi ösztönné, hanem részünk, beégett programunk, a lényünk maga ez (is)?

Fuhh. Elképesztően káros ez – és nem, még az „alapügyet” sem szolgálja. A szexuálisan bántalmazott kiskorúakon ez nem segít. Ezeknél az eseteknél ugyanis iszonyúan magas a látencia, a megtörtént borzalmak töredéke derül csak ki. Jelentős részben nem is idegenek között, hanem saját közegben történik. Gyakran közeli ismerős, rokon, vagy más, a gyerekért felelős személy zaklatja a kiskorút. Még kevesebb az esély, hogy segítséget kérjen és kapjon az áldozat. De ez a törvény nem őket védi, hanem arra apropó, hogy felnőtt emberek kölcsönös beleegyezésén alapuló kapcsolatát bélyegezze meg. Nem a gyerekeket védik, hanem a melegbárokat, tévésorozatokat, magazinokat kezdik el majd rázni, teljesen fölöslegesen. Ostoba konfliktusokat eszkalálnak, orosz módra: állami törvény és hatósági félrenézés az alapja, kiszervezett erőszak az eszköze.

Ja, és még egy dolog. Ez kampánytaktikai értelemben is hiba. Ma egy LMBT+ ember még „csak” elfordul a kormánypolitikától, ha nem akar közéleti homofóbiával szembesülni. Tudja, hogy érdemes inkább Budapestre költöznie, ami még mindig a legliberálisabb közeg itthon. De ha itt van, akkor dönthet így, hogy kizárja az életéből a homofóbokat, és bár eddig is bosszantó volt minden semjéni futam, de egy kábé európai közegben élhette az életét. Párkapcsolat, munka, szórakozás. Nem egy brüsszeli csatorna-csúszdapark Budapest, de ilyen szempontból simán okés. Na, de ha jön ez a törvény, az élő, napi megalázás, és egyben odalök kábé félmillió szavazót az ellenzéknek. És akkor nem számoltam még a közvetlen érintetteken túl a családot, barátot, akit szintén aktivizál. Orbán eközben nem igazán nyer új szavazókat, mert akinek az ortó homofóbia tetszetős, az már eddig is kapott elég, ízlésének (ízléstelenségének) megfelelő inputot a Fidesztől, már megvan. A kormánypárt semmit nem nyer, de sokat veszít. Úgyhogy higgyék el: a törvényüktől sokkal rosszabb lesz itt – mindenkinek. A pedofil gazemberség nem csökken, a családok száma nem nő, és higgyék már el: senki nem attól lesz meleg, mert felugrott neki egy ablak a böngészőben!

Biztos maradt még a környékükön, akit erről megkérdezhetnek.

Ceglédi Zoltán

Címlapon

mutasd mind