Garai Szakács László: Fidesz, hagyd békén az ultit!

Orbán Viktor és Lázár János is beszólt az ultinak. Az a minimum, hogy kontra partit mondok erre.
Garai Szakács László

2021. november 26. 19:37

Garai Szakács László: Fidesz, hagyd
békén az ultit!

„Az, hogy a legnépszerűbb kártyajáték az az ulti, ami arról szól, hogy ha valamit akarsz csinálni, akkor neked egyedül meg kell küzdened két másik emberrel, akik összefognak veled szemben, hogy ne sikerüljön, amit akarsz, ez sok mindent elárul rólunk” – Orbán Viktor a Kossuth Rádióban Nagy Katalin mikrofonállványnak.

 

„Abban az országban, ahol a választópolgárok egy részének a kedvenc sportja az ulti, ami semmi másról nem szól, mint hogy akar egy ember valamit, és kettő arra szövetkezik, hogy megakadályozza a szándékának a megvalósításában a harmadikat. Azt gondolom, hogy ez mindent elmond az ország egy bizonyos részének a mentális állapotáról” – Lázár János a saját Kossuth Rádiójában a Rádió7-en, Czabarka János mikrofonállványnak.

 

A két teljesen hasonló idézetet Fábián Tamás, a Telex újságírója állította egymás mellé, az első 2018-as, a mostani friss, köszönet érte.

 

Azt gondolom, mindent elmond az ország vezetésének mentális állapotáról, ha az ultival példálóznak, mint valami borzasztó dologgal. És mindent elmond arról is, hogy a mikrofonállványok miért mikrofonállványok.

 

Lázár János szinte biztos, hogy nem tanult meg (rendesen) ultizni, pedig fideszes barátai tanították ezen a 2018-as videón. Lehet, nem a félkezessel kellett volna kezdeni. Mindenesetre mindent elmond a mentális állapotáról, hogy így nyilatkozott az ultiról, egyúttal kíváncsi lennék, mit gondol a fenti idézetről Ulti Doktor, Ulti Professzor és Ulti Pápa, akik leültek vele, és a jelek szerint hiába tanították.

 

Orbán Viktor tud ultizni, állítólag szeret is. 2015-ben, a Bibó Szakkollégium vendégeként még azt mondta „a miniszterelnöknek kell tudnia ultizni. Mert ott szükség van a döntésképességre, kombinálásra, ki kivel van.” Hogy a 2018-as mondatainak van-e köze ahhoz, hogy Hende Csaba rendszeresen legombolhatott róla kisebb-nagyobb összegeket, nem tudom, mindenesetre sokat elmond már a miniszterelnök 2018-as mentális állapotáról. Azóta meg...

 

Ultizni jó. Még rablóultizni is, igaz, ott szükség van (minimális) önkontrollra, és az örökös hazudozások a partikról lehetnek irritálók, de alapjában véve ultizni jó dolog. Megcsinálni a vállalást éppolyan jó, mint ellenjátékosként mindent megtenni azért, hogy a másiknak ne sikerüljön. De ezt Lázár János három év alatt sem értette meg, Orbán Viktor meg talán még tudja, de nem biztos hogy érdekli.

 

Pedig valóban nem baj, ha a miniszterelnök tud ultizni. Az meg egyenesen menő lenne, ha tarokkozni is tudna. Ott ugyanis még több gógyi kell, mint az ultinál. Amíg ezeket átgondolják addig se kellene bántani egy kártyajátékot. Amiket a lázári videó szerint fideszesek is értenek, szeretnek. Persze lehet, a rádióinterjú óta már nem...