Garai Szakács László: Csongrád-Csanád megye a disznóölést játszó fideszesek hazája lenne?

Már csak Farkas Sándor nem szervezett magának Facebookon dokumentált disznóölést. Pedig, elvileg, ha valaki ért az ilyesmihez, az ő. Már a vágáshoz.
Garai Szakács László

2022. február 19. 21:41

Garai Szakács László:
Csongrád-Csanád megye a disznóölést játszó fideszesek hazája
lenne?

Vajon mire vár még a Csongrád-Csanád megye kormánypárti jelöltjei közül a – legirritálóbb sportújságírós jelzővel élve – mezőgazdasághoz ezer szállal kötődő szentesi/csongrádi jelölt?

 

Ha nem lép, az maga lenne a csalódás.

 

Hiszen kezdte Mihálffy Béla a látványöléssel, ami valójában a miniszterelnökről szólt, meg arról, hogy kiderüljön, a szegedi fideszes jelölt jellemzően csak jól érzi magát a disznóvágásokon, de inkább az értőkre bízza a húsfeldolgozást. Apropó, az feltűnt már önöknek, hogy erről a miniszterelnöki Facebook-oldalon alaposan dokumentált színházi eseményről Mihálffy Béla mindössze egy teljesen semleges fotót tehetett csak ki?

 

 

Bárhogy is, jött utána Mihálffy Béla önkormányzati képviselőtársa, Bartók Csaba, aki Szőregen állt bele a pörzsölésbe meg a pálinkázásba. Ő sokkal hihetőbben segédkezett, mint jelölttársa.

 

 

Most meg itt van a countryman, Lázár János is, aki kiváló érzékkel és a lehető legőszintébben ragadta meg a disznóvágás lényegét: semmi mással nem törődött, csak a vedeléssel, vedeltetéssel.

 

 

És ez így van jól. Semmi mást nem nézek ki belőle, ebben a kérdéskörben csak azt, hogy után tud tölteni. De Lázár annyival különb is a két szegedi párttársától, hogy eszébe sem jut, hogy a darálóhoz odaálljon, vagy bárhogyan kárt tegyen a levágott disznóban. Itat, mert ezt üzembiztosan tudja csinálni. És azt is tudja, ez legalább olyan fontos ezeken az alkalmakon, mint hogy rendesen tekeredjen a bélbe a hurka meg a kolbász. Beérte ezzel a szakterülettel.

 

Szóval nagyon várom, hogy legyen Fábiánsebestyénből egy normális, rendes disznóvágásos galéria, videó, főszerepben Farkas Sándor agrárminiszterhelyettessel. Tuti, jól csinálná, csak valamiért még irtózik ettől a területtől, már az effajta facebookos magamutogatástól, és egyelőre beéri ennyivel.

 

 

Pedig ennél lehet, több kéne. Nem jó, ha a pártban lemarad az ember...