Garai Szakács László: Amatőr színházi előadás a Tisza partján, főszerepben Szabó Bálinttal

Sajtónyilatkozatot tenni állt a mikrofonok elé, és pont úgy csinált, mint az egyszeri fideszes képviselő: fölolvasta a papírról a fogalmazást. VÉLEMÉNY

2021. február 23. 18:06

Garai Szakács László: Amatőr színházi előadás a Tisza partján, főszerepben Szabó Bálinttal

Esterházy Péter műveiben vonulnak úgy el a szereplők, ahogy tette azt Szabó Bálint független önkormányzati képviselő a Tisza partján nem sokkal dél után: jelen esetben miután gondosan négybe hajtotta a papírkáját megfordult, és állítása szerint hazament, legalábbis elindult hazafelé. Ennyit tudunk róla ma biztosan. Előtte bő hat percben a hétfőjének egy részéről beszélt, a többiről a „nyomozás érdekei” miatt nem.

A színház része volt a meggyötörtség éppúgy, mint a hétköznapi viselet. Szabó kínosan ügyel rá, hogy a sajtótájékoztatókon rendre öltönyben, elegánsan jelenjen meg, hiszen neki ezek ünnepek – benne lehet a tévében, vagy valami ilyesmi. Most azonban az elegánsság a múlt hétfői események után, miatt nem volt fontos. Szerinte hitelesebbnek tűnt így, önmagához képest alulöltözve (nem abban az értelemben) elmondani azt, amit akart. Viszont arról semmit nem mondott, hogy valójában mi történt vele.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy hétfő hajnal, és hétfő este a makói autópálya-felüljáró között hogyan és mi történt, történhetett. Ezekről nem beszélt az önkormányzati képviselő. Érdekből. A rendőrség meg nyomoz.

Aztán reméljük, kiderül mi történt.

Az biztos, hogy most nem, most sem tisztázta magát a képviselő, nem lehetett semmit érdemben megtudni, pedig ez Szeged, a szegedi közélet szempontjából kardinális volna.

De amíg csak effajta amatőr színházat láthatunk, mint amilyen délben volt a Tisza partján, addig marad a bizonytalanság, marad a sejtetés, a zavarosság, a hiteltelenség. És ez senkinek sem jó. Sőt, kifejezetten káros.

Garai Szakács László