Gábor, András! Veletek vagyunk!

„Mint a leszakított haldokló virág Mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág...” Mi vagyunk az az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág!
Gábor, András! Veletek vagyunk!
  • Mi vagyunk az az ötmillió magyar, akik eltűrjük ennek a selejtes zenekarnak az elképesztően hatásvadász, borzalmasan gyönge számát.
  • Mi vagyunk az az ötmillió magyar, akitől mindent elvett a határokon belül egy kisebbség, az akarnok, zsarnok vezetőjével, aki a sleppjével együtt azt hiszi, bármit megtehet.
  • Mi vagyunk az az ötmillió magyar, akivel egyesek szerint mindent meg lehet csinálni, és örüljünk, hogy még ott vagyunk, lehetünk, ahol vagyunk.
  • Mi vagyunk az az ötmillió magyar, aki egy ideje csöndben lenyel, elfojt magában mindent.
  • Mi vagyunk az az ötmillió magyar, aki szép lassan eljut(ott) odáig, hogy elég (volt) ebből.
  • Mi vagyunk az az ötmillió magyar, akit egy ilyen plakát kirakásával egy emberként zsidóznak le.

Gábor, András, a szeged.hu szerkesztősége szolidáris veletek! Naivak persze nem vagyunk: a csürhe nem fog leállni, ez nem egy elszigetelt eset, nem néhány elmebeteg magánakciója. Ez egy nyílt, tudatos uszítás, amire az undorító a legenyhébb kifejezés.

Ha valaki nem tudná:

Miklósi Gábor, az Index főszerkesztőhelyettese a Puskás Aréna megnyitóján nem állt fel, amikor a Nélküled című dalt játszották, Dezső András a lap újságírója pedig egy videómontázsban összevágta a szám egy koncertfelvételét és menekültekről készült képeket. A plakátról a 444 írt, azok közül egyet a Direkt 36 újságírója, Panyi Szabolcs le is fotózott Budapesten a Rákóczi térnél.

Reagált Izrael budapesti nagykövetsége is, ezt:

„Szigorúan elítéljük a posztert, amin antiszemita és Izrael-ellenes szimbólumok és inszinuációk láthatók. Nincs helye a rasszizmusnak, a felbújtásnak és a gyűlöletnek a párbeszédben. Biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő magyar hatóságok el fogják tüntetni ezeket a plakátokat.”

Garai Szakács László

Tovább olvasom