Futókörök Napja: Szegeden a Vértó körüli rekortánon futhatunk

Az ország 15 helyszínén rendeznek Futókörök Napját május 21-én.
Cservenák Zoltán

2022. május 06. 18:41

Futókörök Napja: Szegeden a Vértó körüli rekortánon futhatunk

Az ingyenes eseményre bárki nevezhet, ezúttal is versenyezhetnek a települések, hogy hol futnak többet a nap folyamán. Tavaly az ország 10 helyszínén 23 ezer 313 kilométert teljesítettek a futók.

 

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át.  

 

Az elkészült futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason és három fővárosi kerületben zajlik majd a verseny 9 és 17 óra között.  

 

A részvétel ingyenes, a nevezés kizárólag aznap, az egyes helyszíneken lehetséges. A legtöbbet futó egyéni teljesítők és települések is díjazásban részesülnek.

 

A legtöbb kilométert összegyűjtő település 250 ezer forint, a második 150 ezer forint a harmadik 100 ezer forint díjazásban részesül, amit jótékony célra kell felajánlaniuk. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt 25 ezer  15 ezer és 10 ezer forintos sporteszköz-utalvánnyal díjazzák.

 

(Fotó: Szabó Luca)

Címlapon

mutasd mind