Fura világ ez: Kapitány Gergely Szegedma-főszerkesztő leírta, hogy Márki-Zay Péternek igaza volt

Nem volt még olyan régen, amikor az egész jobboldali médiabirodalom támadta a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet azért, mert arról beszélt, spórolni kellene. Rosszul öregszik a fideszes boszorkányüldözés.
Garai Szakács László

2022. július 15. 12:37

Fura
világ ez: Kapitány Gergely Szegedma-főszerkesztő leírta, hogy
Márki-Zay Péternek igaza volt

„Nekünk csak valamivel lejjebb kell tekerni a termosztátot” – írja ezt Kapitány Gergely Szegedma-főszerkesztő friss véleménycikkében. Szerinte a jólét lázad akkor, amikor arról beszél mindenki, hogy nem ezt ígérte a Fidesz: a választási kampányban mindent megvédett a rezsicsökkentést is, és a világ pénzét is szétosztotta. Utóbbit akarja most visszavenni Orbán Viktor, mert ugyan kaphatnánk, ha nem is a világ, de az Európai Unió pénzéből, ám ahhoz teljesítenie kellene olyan dolgokat is, amikhez semmi kedve. Amik miatt az oligarchái, mondjuk így, bajba kerülhetnek. És akkor még a családról nem is beszéltünk.

 

Ez a pénzvisszavétel kezdődött a katatörvény megszavazásával és emiatt százezrek ellehetetlenítésével, majd folytatódott azzal, hogy Csepel csillagának, Németh Rezsi Szilárdtól elvették a rezsivédelmet. Ez már viszont nemcsak a katásokat érinti, hanem mindenkit, és épp ezért ezt már meg kell magyarázni. Ezért kellett megszólalnia ebben a kérdéskörben Kapitány Gergelynek is.

 

Aki szerint csak annyiról van szó, hogy lejjebb kell tekerni a termosztátot, ne fűtsünk annyit. Hasonlót mondott Márki-Zay Péter is annak idején, ezt:

 

„lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.”

 

Akkor ezt a teljes jobboldali média úgy értelmezte, hogy Márki-Zay szerint tehát a megoldás, hogy az emberek ne fürödjenek, ne igyanak, ne főzzenek, ne használják az internetet és ne kapcsolják fel a lámpát se, hiszen ezzel lehet csökkenteni a rezsikiadásaikat.

 

Ehhez képest most Kapitány Gergely arról ír megértő módban, hogy valamivel lejjebb kell tekerni a termosztátot... Akkor Márki Zay Péternek mégis igaza volt? Mégis lehet úgy rezsit csökkenteni, hogy kevesebb gázt használok?

 

Végül egy kínzó kérdés, amit szerintem sokak megkérdeznének hozzám hasonlóan Kapitány Gergelytől: mit csináljak, ha nincs termosztátom?

Címlapon

mutasd mind