Frissdiplomásokat és végzős hallgatókat várnak idén is a karriernapra: negyven kiállító már biztosan eljön a TIK-be

Állásinterjún vehetnek részt, önéletrajzot küldhetnek be és gyakornoki-, vagy munkahelyet találhatnak maguknak azok, akik bekapcsolódnak a Szegedi Tudományegyetem Karriernapjának programjaiba. Ezen a héten felkészítő programok is várják a diákokat, ahol egyéni tanácsadásokon és interaktív workshopokon vehetnek részt.

2021. október 11. 16:22

Frissdiplomásokat és végzős hallgatókat várnak idén is a karriernapra: negyven kiállító már biztosan eljön a TIK-be

A tavalyi online fórum után az idén ismét „élőben” rendezi meg hagyományos Karriernapját a Szegedi Tudományegyetem.

Október 19-én, kedden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban találkozhatnak a hallgatók a munkaerőpiac szereplőivel.

Előtte, október 14. és 18. között felkészítő programokon, egyéni tanácsadásokon és kiscsoportos, interaktív workshopokon vehetnek részt az érdeklődők.

A tanácsadóktól személyre szabott segítséget kaphatnak a pályatervezéshez, mesterszakválasztáshoz, önéletrajzuk elkészítéséhez és a stílusos megjelenéshez.

Az élményalapú, tapasztalati tanulásra fókuszáló workshopok felhívják a figyelmet a rövid, frappáns, magabiztos bemutatkozás tudnivalóira és a gyakorlatra való felkészülést erősítik, hogy bátrabban vehessenek részt a fiatalok az álláskeresésben.

Az SZTE Karriernapon október 19-én, kedden a József Attila Tanulmányi és Információs központban az érdeklődők ismét személyesen találkozhatnak a régió és az ország legmeghatározóbb cégeivel.

Eddig több mint negyven résztvevőt regisztráltak, közöttük olyanokat, mint a Ford, a Bonafarm Csoport, a Sysdata, a Tigra, a Henkel Magyarország vagy a Lufthansa Systems, de a lista a kiállítás megnyitásáig is folyamatosan bővül.

A karriernapon a jelenlegi és végzett hallgatók informálódhatnak a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról, a későbbi lehetőségekről.

Megismerhetik a munkáltatók elvárásait, feltérképezhetik miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak állást keresni.

A rendezvényen a TIK kiállítói terében elismert szakemberek avatják be a pályakezdőket az első munkába állás pszichológiai összefüggéseibe, az aktuális munkaerőpiaci trendekbe, kifejezetten a frissdiplomás lehetőségekre fókuszálva.

A résztvevők megtudhatják, milyen felületen, hogyan érdemes bemutatkozniuk, hogyan tudnak megnyerő CV-t írni.  

A tanácsadásokon és a workshopokon korlátozott a létszám, az előadások viszont a szélesebb közönség számára is nyitottak, de csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.