Forgalomlassítással tüntetnek a katásokért és a rezsicsökkentés megnyirbálása ellen Szegeden

Kedden 18 órakor kezdődik a demonstráció a Klauzál téren.
Cservenák Zoltán

2022. július 25. 10:21

Forgalomlassítással tüntetnek a katásokért és a rezsicsökkentés megnyirbálása ellen Szegeden

Együtt a jövőnkért! – Tüntetés a KATA mellett és a rezsicsökkentés eltörlése ellen címmel hirdetett tüntetést a Momentum szegedi szervezete.

 

A demonstráció 18 órakor beszédekkel kezdődik a Klauzál téren, a Kossuth-szobornál, 18 óra 30 perckor forgalomlassító vonulásba kezdenek a tüntetők. Az útvonal:

 

Klauzál tér–Victor Hugo utca–Belvárosi híd–Népkert sor–Temesvári körút–Bertalan híd–Római körút–József Attila sugárút–Tisza Lajos körút–Glattfelder tér.

 

A vonulók várhatóan 19 óra 30-kor érnek a Glattfelder téri 1956-os emlékműhöz, itt beszédekkel zárják a tüntetést.

 

Szegeden legutóbb július 20-án volt a kata-törvény szigorításával kapcsolatos megmozdulás, akkor aktivisták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szegedi székházához mentek megkérdezni, az adóhivatal, milyen lehetőséget ajánl azoknak, akiknek el kell hagyniuk a katások körét. A NAV ügyfélszolgálata azonban előbb 15 órára, majd 12 órára kihirdette, hogy technikai okokból bezárnak.

 

Ezt megelőzően július 18-án volt nagy tüntetés Szegeden, több ezren vonultak a Rákóczi téri kormányhivatali épület elől a Victor Hugo utcai Fidesz-székházon át a Belvárosi hídra, amit lezártak. A tömeg gyakran kiabálta, hogy „Orbán takarodj!”, a hídlezárás éjszaka 11 óráig tartott. 

 

Július 12-én is tüntettek Szegeden, ez volt az első ilyen megmozdulás amiatt, hogy a kormány több százezer embert kikényszerít a katás adózás alól azzal, hogy a katások a jövőben csak magánszemélyeknek adhatnak számlát.

 

Az országos demonstrációkról július 12-én, július 14-én, július 15-én és július 18-án is írtunk.