Fordulat! Magyarország is több száz milliárd forintnyi orosz vagyont zárolt

Egy friss európai bizottsági jelentés szerint az eddigiekhez képest jelentősen megnőtt a Magyarországon zárolt orosz vagyonok értéke és elérte 870 millió eurót, azaz a 350 milliárd forintot.
Vass Imre

2022. december 16. 09:33

Fordulat! Magyarország is több száz milliárd forintnyi orosz
vagyont zárolt

Ez az összeg a többi uniós államhoz képest is jelentős és főleg annak fényében meglepő, hogy november előtt csak 3 ezer eurónyi vagyon került zár alá – írta a Népszava.

 

Az Európai Unió tagállamai eddig 19 milliárd euró orosz magánvagyon zárol, ebből Olaszország 2,3 milliárdot, Németország 2,2 milliárdot, Ausztria közel 1,8 milliárdot Szlovákia pedig 4,9 milliót.

 

Az Ukrajna elleni háború miatt az Európai Unió eddig 1241 személy és 118 szervezet ellen vezetett be büntetőintézkedéseket, vagyis elrendelte vagyonuk befagyasztását és utazási tilalommal sújtotta őket. Vannak köztük politikusok, katonák, üzletemberek és oligarchák, valamint a Kreml propagandistái. A tagállamoknak kötelező zárolniuk a jegyzékben szereplők vagyonát és erről jelentést küldeniük az Európai Bizottságnak, amely arra biztatja őket, hogy gyorsítsák fel a vagyonbefagyasztást és rendszeresen frissítsék az erről szóló közös adatbázist.

Címlapon

mutasd mind