Fontosabb kérdés, mint gondolnád: tudsz németül?

A német nyelvet és nyelvtanulást népszerűsítő versenyére készül a Szegedi Tudományegyetem és a Deutsche Telekom IT Solutions. A középiskolások pénteken mérik össze erejüket a bölcsészkaron.
Bod Péter

2023. március 16. 09:30


        Fontosabb kérdés, mint gondolnád:
tudsz németül?

Komoly hagyományokra visszatekintő verseny a Deutsche Telekom IT Solutions és a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézetének Sprichst du Deutsch? (Tudsz németül?) vetélkedője, amelyet középiskolásoknak hirdetnek meg hosszú évek óta.

 

Az esemény rangját jelzi, hogy a megnyitó részt vesz Zala Anikó Mária, a Deutsche Telekom IT Solutions képviselője, Gyenge Zoltán professzor, a bölcsészkar dékánja, valamint Bombitz Attila, az SZTE BTK Germán Filológia Intézetének vezetője.

 

A szegedi döntőbe jutott tíz diáknak német nyelvű előadásban kell bizonyítani felkészültségét. A verseny nem kizárólag azt a célt szolgálja, hogy népszerűsítse a szegedi egyetemen folyó németképzést, hanem arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy óriási a Magyarországon megtelepedett német és osztrák cégek részéről az igény, hogy jó némettudással rendelkező munkavállalókat alkalmazhassanak.