Fontos győzelem Győrben: ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1-0)

Ott kezdte a meccset a Grosics, ahol az MTK otthonában abbahagyták, de után kiegyenesedett a szegedi csapat.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 07. 23:33

Fontos győzelem Győrben: ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1-0)

 

 

Merkantil Bank Liga, 2. forduló

ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1-0)

Győr, ETO Park, vezette: Ducsai József (Szalai, Mohos).

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Csonka, Vincze Á. – Toma, Tuboly, Óvári (Babati,a szünetben), Kiss Balázs (Kovács I., 80.) – Vitális (Kiss Bence, 68.), Priskin (Bacsa, a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár F. – Ódor (Könczey, a szünetben), Temesvári, Szilágyi Z., Beronja (Bitó, 76.) – Gajdos, Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 60.), Pintér Á. – Szatmári L., Szakály D. (Bíró B., 60.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gól: Csonka (3.), ill. Gajdos (56.), Szilágyi (81.).

 

Sok szempontból is fontos volt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia második bajnokija a másodosztályban: egyrészt nem lett volna jó két vereséggel kezdeni a szezont, másrészt ott volt a zsidózós–karlendítős ügy, ami miatt az MTK-sok büntetőfeljelentést tettek, és ami miatt a Grosics Akadémiának bocsánatot kellett kérnie.

 

Ehhez képest a találkozó 3. percében egy baloldali győri szabadrúgást elnéztek a szegedi védők, jött Csonka, aki nem nézett el semmit, hanem a kapuba csúsztatta a labdát, ezzel vezetett az ETO, 1–0.

 

A góltól megzavarodott a püspöki csapat, látszott a játékukon, hogy féltek az esetleges második győri találattól, ezért alig lépték át a felezővonalat. A győriek ügyesen pressingeltek, így mezőnyjátékba torkollott a meccs.  

 

A második félidőben azonban feltámadt a püspöki csapat, az 56. percben Gajdos előtt termett hatalmas ziccer, amit a rutinos szegedi támadó be is lőtt, 1–1.  

 

A meccs innentől a szegedieknek állt, át is vették az irányítást a hazaiaktól, akik nem tudták megújítani a játékukat, hiába állt be Kiss Bence a 68., majd Kovács István a 80. percben. Sőt, a harmadik győri csere után jött a hidegzuhany a hazaiaknak: a diósgyőrből szerződtetett Pintér Ádám jól készítette le a labdát Szilágyinak Zoltánnak, aki hatalmas gólt lőtt a győri kapuba, 1–2, győzelem!