Folytatódott a kecskeméti vesszőfutás: Crvena zvezda –Ferencváros 4–1 (2–0)

A Ferencváros 4-1-re, simán kikapott a Crvena zvezda vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik, csütörtöki fordulójában. Azonban a vereségétől függetlenül vezeti a csoportját.
Vass Imre

2022. október 06. 21:18

Folytatódott a kecskeméti vesszőfutás: Crvena zvezda –Ferencváros 4–1 (2–0)

Már a játékosok kivonulásakor egészen kiváló hangulat uralkodott a Crvena zvezda legendájáról, Rajko Miticről elnevezett stadionban, ugyanis mindkét szurkolótábor élőképpel fogadta a kedvenceit. A vendégszektort teljesen megtöltő ferencvárosiak a lelátó tetejétől az aljáig piros-fehér-zöld-fehér-fekete zászlókat lengettek.

 

A belgrádi együttes ígéretének megfelelően az első perctől támadólag próbált fellépni, de a ferencvárosi védelmet nem tudta átjátszani, sőt, az első komolyabb lehetőség a zöld-fehérek előtt adódott, de Laidouni kísérlete célt tévesztett. Noha a magyar bajnok kifejezetten bátran futballozott, az első hazai próbálkozásra sem kellett sokat várni, azonban Dibusz könnyedén védett. A kezdeti lendület után hamar teljesen kiegyenlítetté vált a játék, a szerb bajnok egyáltalán nem tudott fölényt kiharcolni, sőt, a Ferencváros gyors ellenakciói veszélyesebbek voltak még úgy is, hogy a befejezések nem sikerültek. A 26. percben Gobeljic iramodott meg a jobb oldalon, beadását követően Ivanic az ötös vonaláról Wingo kezére fejelte a labdát. A játékvezető videobíró segítségével szöglet helyett 11-est ítélt. A büntetőből Kanga a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

 

 

Az FTC hátrányban is bátran vállalkozott támadásépítésre, de a góltól felbátorodó és a vezetéstől fellelkesült belgrádiak jobban összpontosítottak a kapu előtt, így egy egyéni hibát kihasználva a 35. percben megduplázták az előnyüket. Pesic balról az alapvonaltól beadta a labdát, amelyet Mitrovic szépen vett át, a rosszul helyezkedő Botkát becsapta és 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0).

 

A szünet előtti percekben a magyar csapat akarata érvényesült, de a szépítés nem jött össze.

 

A folytatásra nagyobb sebességi fokozatban kapcsolt az FTC, de lendületét hamar megtörte, hogy az 50. percben első kontrából Katai betalált, így tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát (3-0). 

 

A zöld-fehéreken a kettős csere sem segített, mert támadásai erőtlenek maradtak, a biztos előnye birtokában visszaálló Crvena zvezda pedig továbbra magabiztosan játszott, Kanga gyönyörű góljával pedig egyóra játék után már 4-0-ra vezetett. 

 

 

A tetemes hátrány ellenére a vendégszurkolók végig nagy lelkesedéssel bíztatták a magyar bajnokot, amely küzdött is becsülettel az utolsó félórában, ennek eredményeként megszerezte a becsületgólját, Wingo jobbról adott középre, a jó ütemben érkező Zachariassen pedig az ötös jobb sarkáról lőtt gólt a szerb kapus lábai között (4-1).

 

A hajrára Dibusz néhány védéssel járult hozzá, hogy csapata elkerülje a nagyobb vereséget, igaz a Ferencváros is szerezhetett volna gólt, Ryan Mmaee azonban a keresztlécet találta el.

 

A csoportot a Monacóval szembeni jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően továbbra is vezeti a hatpontos Ferencváros.

 

A jövő csütörtöki negyedik fordulóban megismétlődik ez a párharc, de akkor a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában lesz a meccs.

 

 

Európa-liga, H csoport, 3. forduló:

Crvena zvezda (szerb)-Ferencváros 4-1 (2-0)

Belgrád, Rajko Mitic Stadion, 40 000 néző, v.: Lawrence Visser (belga)

Gólszerzők: Kanga (27., 60., előbbit 11-esből), Mitrovic (35.), Katai (50.), illetve Zachariassen (71.)

Sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (55.), Rodic (76.), illetve S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (87.)

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic, 72.), Rodic - Mitrovic (Pankov, 62.), Sanogo (Srnic, 62.), Kanga (Mustapha, 80.), Ivanic - Katai (Motika, 72.), Pesic

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) - Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) - Traore, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) - Boli (R. Mmaee, 57.)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind