Folytatódik az ivóvízhálózat rekonstrukciója a Veres Ács utcában

Hamarosan elkészül a Veres Ács utcai ivóvíz vezeték rekonstrukciójának első üteme.  A második pedig most kezdődik és várhatóan szeptember 15-ig tart. Ekkor a munkálatok a Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakaszon folytatódnak.
Vass Imre

2022. augusztus 16. 17:29

Folytatódik az ivóvízhálózat rekonstrukciója a Veres Ács utcában

Több helyen is zajlik az ivóvíz vezeték hálózat felújítása a városban. Az egyik, a Pulz utca Pozsonyi Ignác és Boros József utca közti szakasz, ahol márciusban kezdődtek el a munkálatok és már is befejeződtek. A 150 méteren végzett vízvezeték-rekonstrukció után aszfaltoztak, és a zöldterület helyreállítása is megtörtént. A költsége 40 millió forint volt.

 

A Veres ács utca Kolozsvári tér és Kálvária tér közötti részén júliusban kezdődött a 300 millió forint értékű vízvezeték-javítás. Három szakaszra bontva halad a  kivitelező a 622 méter hosszú építési területen.

 

Koromné Fenyvesi Rózsa, a körzet önkomrányzati képviselője elmondta az itteni ivóvíz hálózat 50–60 éves, és így már megérett a felújításra. 

 

Az első szakasznál, a Kolozsvári tér és a Hajnal utca között a befejező munkák zajlanak, helyreállítják a burkolatot, elvégzik a nyomáspróbát. Közben a kivitelező elkezdte a második szakaszon, a Nemestakács utca és a Kálvária tér között is a munkát - mondta a képviselő.

 

 

Jelenleg az időszakos vízbekötéseket végzik a házakhoz, majd kicserélik a vezetékeket. A tervek szerint itt szeptember közepére végeznek, utána jön az utolsó rész a Hajnal utca és a Nemes takács utca közötti szakasz. 

 

A munkálatok végén a Veres Ács utca teljes szélességében új burkolatot kap majd.

 

A munka érinti a Kálvária téri körforgalmat is, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 21-től szeptember 12-ig. 

 

A 3-as és 3F-es villamos vágányai alatt csőbéleléses technológiával történik a munkavégzés, így nem kell felbontani az úttestet. 

 

A tervek szerint ettől függetlenül szükség lesz átmeneti vágányzárra is, ekkor a villamosközlekedést pótlóbuszokkal biztosítják augusztus 21-én vasárnap, szeptember 6-án kedden és szeptember 12-én hétfőn az Anna-kút és a Vadaspark, illetve a Fonógyári úti végállomás között.

 

 

Augusztus 21. és szeptember 12. között a 36-os és 76-os buszjáratok is terelőútvonalon közlekednek majd a Dugonics tér és a Kálvária sugárút között Kiskundorozsma, illetve Szentmihály irányába. A 36-os a Dugonics tér–Kálvária sugárút–Londoni körút–forgalom függvényében Rigó utca/Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút terelőútvonalon jár. A 76-os a Dugonics tér–Kálvária sugárút–Londoni körút–forgalom függvényében Rigó utca/Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút–Katona József utca terelőútvonalon jár.

 

Az 55-ös főúton közlekedőket is csak a városból kifelé terelik: a Mars tér–Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút irányába.