Folytatódik a városi farekonstrukciós program

Csak a véletlen műve, hogy éppen most került az illetékes bizottság elé a városi farekonstrukcióról szóló előterjesztés. A hétfői viharkárok is jelzik ugyanis, hogy szükség van a szegedi faállomány folyamatos felülvizsgálatára és megújítására.

2019. szeptember 11. 10:21

Folytatódik a városi farekonstrukciós program

Az idén bruttó 40 millió forint áll rendelkezésre, hogy a szükséges farekonstrukciós munkákat elvégezzék a városban – áll a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága által szerda reggel tárgyalt előterjesztésben. Ebből kiderül, hogy az összeg első felét már felhasználták, a második feléből pedig újabb fatelepítési program indul.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. készítette el azt a farekonstrukciós javaslatot, mely alapján a városi környezetet jól tűrő, többségében 14-16 centiméter, illetve 12-14 centiméter törzsátmérőjű díszfákat telepítenek majd. A fatelepítések a rendelkezésre álló bruttó 20 millió forint felhasználásával még az idén megtörténnek.  

Makrai LÁszló a szeged.hu-nak elmondta, ezek a fák kétszer, háromszor iskolázottak és földlabdásak, így már elég erősek a kiültetéshez és megmaradnak az új helyükön.