Föld alatt viszik az áramot a Pick Arénához

A PICK Aréna áramellátásának kiépítése kezdődött meg az elmúlt napokban, amivel előreláthatólag augusztus közepére végez a kivitelező. Föld alatt érkezik az áram.

2021. június 17. 12:58

Föld alatt viszik az áramot a Pick Arénához

A feladat nagyságát jól jelzi, hogy a József Attila sugárúton, a Deák Ferenc Gimnázium közelében lévő trafóházból viszik az áramot az Etelka soron álló, most épülő sportcsarnokhoz.

A szegedi önkormányzat tájékoztatása szerint a munkát az MVM Zrt. megbízásából a LineWork Kft. végzi, amely június 7-én kezdett hozzá.

Az említett trafóháztól a József Attila sugárút – Debreceni utca – Fecske utca – Molnár utca – Erdő sor – Etelka sor – Felső-Tisza part érintésével jut el az áram a PICK Arénába. A felsorolásból kiderül, hogy a Felsőváros jelentős rész érintett a földkábel fektetésében.

A munkákat a LineWork Kft. több ütemben végzi el augusztus 15-ig – tudtuk meg.

A kivitelezési munkák miatt a jelzett nyomvonalon több helyen felbontják az utakat és a járdákat, amelyeket a munkák végeztével a kivitelező köteles helyreállítani. A várostól kapott tájékoztatás szerint több helyen, hogy a bontás elkerüljék, átfúrnak az út alatt, ezzel is csökkentve a munkákkal járó közlekedési gondokat.

Átfúrással oldják meg a földkábel átvezetését többek között a József Attila és a Retek utca kereszteződésében, a Debreceni utcán három helyen. Ezt a technológiát használják a Debreceni utca – Szilléri sugárút – Fecske utcai nemrégiben elkészült körforgalom alatt, a Molnár utca és az Erdő utca sarkán, az Etelka sor, és a Felső-Tisza part egyes szakaszain.

B. P.