3-1-re nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyháza ellen

Kundrák, Rácz és Bíró góljaival 3-1-re legyőzte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyházát Kisvárdán a labdarúgó NB II. utolsó fordulójában, így a negyedik helyen végzett a bajnokságban.
Hollósi Zsolt

2023. május 21. 22:58

3-1-re nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyháza ellen

Alekszandar Sztevanovics három helyen változtatott a Gyirmót elleni kezdőcsapaton, Farkas Aurél eltiltás, míg Papp Áron és Gera Norbert sérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Helyükön Kundrák Norbert, Rácz Balázs és Kővári Róbert kezdett.

Mivel az MTK Budapest 2-1-re nyert Gyirmóton, így abban a tudatban léphettek a szegediek pályára, hogy a Nyíregyháza elleni eredménytől függetlenül a negyedik helyen végeznek a bajnokságban. A fair play szellemében játszva kezdeményezően lépett fel a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A domináns játékának köszönhetően a 20. percben megszerezte a vezetést, miután Rácz Balázs kiugratása után Géres Krisztián lépett ki a baloldalon, majd centerezett Kundrák Norbertnek, aki közelről a kapuba juttatta a labdát.

Nikolényi Gábor Viktor a csapat honlapján közreadott tudósítása szerint a vezetés megszerzését követően sem adtak alább a nyomásból: Kővári Róbert átlövése csupán centikkel ment a kapu mellé.

A 36. percben a semmiből kiegyenlített a Nyíregyháza, miután egy kezezés miatt megítélt büntetőt Novák Csanád értékesített, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonulhattak. 

A fordulást követően hamar megszerezték újból a vezetést a szegediek: Szakály Dénes szöglete után Kundrák Norbert csúsztatta meg a labdát, ami egy kavarodás végén Rácz Balázs elé került, aki élt a kínálkozó lehetőséggel.
A 82. percben egy meseszép támadás végén lezárta a Szeged a találkozót: Géresi Krisztián bokapasszát követően Rácz Balázs indult kapura, majd tálalt Bíró Bence elé, aki elegáns mozdulattal becsavarta a labdát.

Győzelmének köszönhetően a Szeged-Csanád Grosics Akadémia 64 ponttal végzett a bajnokság negyedik helyén.

 

(fotó: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia honlapja)

 

Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–3 (1–1)

Merkantil bank liga labdarúgó NB II., 38. forduló. Kisvárda, 800 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos). 

Nyíregyháza: Hegedüs L. – Farkas B., Baki, Gengeliczki (Gresó, a szünetben), Nagy B. (Csősz, 17.) – Gál Sz., Sigér Á. (Kiss Á., 70.) – Pekár, Kovácsréti (Szerető, 79.), Pataki B. – Novák Cs. (Adamcsek, 79.). Vezetőedző: Lengyel Roland.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Tóth B., Kővári – Gajdos (Lestyán, 90.), Szakály D. (Simon Á., 90.) – Géresi (Szatmári L., 86.), Rácz B. (Rédling, 86.), Kundrák (Prosser, 90.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Novák Cs. (35., 11-esből), ill. Kundrák (19.), Rácz B. (58.), Bíró B. (84.).

 

A teljes meccset itt nézhetik újra: