„Fizessenek a gazdagok!” – Botka László korábbi kampányszlogenjével indított petíciót a katás adózás eddigi formájának megtartásáért a Szikra Mozgalom

Szerintük nem a kisvállalkozók és a kisemberek adóterheit kellene tovább növelni, hanem a multikat és a gazdagokat jobban adóztatni.
Kovács M. Norbert

2022. július 18. 13:20


        „Fizessenek a gazdagok!” – Botka László korábbi kampányszlogenjével indított petíciót a katás adózás eddigi formájának megtartásáért a Szikra Mozgalom

Online petíciót indított a katás adózás átalakítása ellen a Szikra Mozgalom, akik weboldalukon a következőket írják kezdeményezésük kapcsán:

 

„Nem szabad, hogy az emberek viseljék a terhét a kormány félrement gazdaságpolitikájának és a választások előtti pénzszórásnak! Képviselőnk, Jámbor András a parlamenti felszólalásában is elmondta, hogy a kormány háromszor annyival növeli a munkából és fogyasztásból beszedendő adók összegét, mint a multik adóját!

 

A fogyasztás helyett a vagyont, a munka helyett a tőkét kell adóztatni! Nem igazságos, hogy azok az oligarchák, akik megszedték magukat a NER alatt, most nem adnak bele többet a közösbe! Bajban van az ország, ezt ne a pedagógusokon, a közalkalmazottakon, a kisvállalkozókon verje le Orbán! Fizessenek azok, akik eddig belőlünk éltek, fizessenek a gazdagok, adózzon Garancsi, Mészáros és Tiborcz!”

 

Arra kérnek mindenkit, aki a fentiekkel egyetért, hogy írja alá az itt található petíciójukat, aminek az érdekessége, szegedi vonatkozása, hogy a kezdeményezéshez kapcsolódó szlogenként azt választotta a mozgalom, amit néhány éve Botka László kezdett használni a miniszterelnök-jelölti kampányában, vagyis, hogy

 

fizessenek a gazdagok!

 

Botka programjának lényege akkor szinte pontosan ugyanaz volt, mint amit most szeretne elérni a Szikra Mozgalom, vagyis, hogy ne kisvállalkozók, az átlagemberek járuljanak hozzá egyre nagyobb adóterhekkel az állam működtetéséhez, a gazdaság élénkítéséhez, hanem a nagyvállalatokat, a multikat, valamint azokat a milliárdos vállalkozókat, NER-oligarchákat adóztassa nagyobb mértékben a kormány, akik a Fidesz elmúlt 12 éves kormányzása alatt szedték meg magukat látványosan.

 

„Ne a kisemberekről húzzanak le még több bőrt, adózzon az elit, adózzanak a multik, adózzanak a gazdagok!”

 

– írják a Szikra Facebook-oldalán, a petícióról közzétett bejegyzésben.

Címlapon

mutasd mind