Fiú harcol apja ellen: ifj. Vidnyánszky Attila is tiltakozik a színművészeti beszántása ellen

2020. június 21. 21:33

Fiú harcol apja ellen: ifj. Vidnyánszky Attila is tiltakozik a színművészeti beszántása ellen

Alapítványi egyetemmé akarja már szeptemberre alakítani a kormány a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Nagyon sok ismert, elismert színész tiltakozik videóüzenetben ellene. Noha elég sok mindenhez hozzászoktunk az elmúlt tíz évben, mégis furcsa látni, hogy családon belül apa és fia a nyilvánosság előtt ennyire szemben áll egymással.

Az történik ugyanis, hogy a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság nyílt levélben válaszolt a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek az iskola modelljének átalakításáról – írja az index. ifj. Vidnyánszky Attila egyike azon tiltakozó színészeknek, akik nem értik, miért akarja a Fidesz-kormány szétverni a Színház- és Filmművészeti Egyetemet is.

Erre az átalakításra reagáltak úgy az ország vezető színészei, hogy újra gólyaesküt tesznek, köztük ifj. Vidnyánszky Attila is: minden beiratkozott hallgató leteszi ezt az esküt az első évnyitón, ezt ismételték meg most. Eddig négy videó jelent meg az SZFE YouTube-csatornáján, mutatjuk mindet.

A videóban látható: Halász Judit, Kiss Imre, Király Dániel, Tasnádi Bence, Ágoston Péter, Pálya pompónia, Polgár Csaba, Olasz Renátó, Bezerédi Zoltán.

A videóban látható: Kovács Patrícia, Vecsei H. Miklós, Szilágyi Csenge, Ember Márk, Bodó Viktor, Stohl András, Lengyel Tamás, Nagy Ervin, Hernádi Judit.

A videóban látható: Alföldi Róbert, Takács Nóra Diána, Kerekes Éva, Zsigmond Emőke, Bán Bálint, Ficza István, Zoltán Áron, Waskovics Andrea, Vajda Milán.

A videóban látható: ifj. Vidnyánszky Attila, Petrik Andrea, László Zsolt, Borbély Alexandra, Vilmányi Benett, Szirtes Ági, Molnár Áron, Jordán Adél, Mácsai Pál.