Fideszes kamuprofilok rajonganak Nemesi Pálért és Kiss Balázsért

Nem ez lenne az első alkalom, hogy kamuprofilokkal támad a Fidesz. Úgy látszik, ezt a megtévesztő trükköt most a milliárdos kormánybiztos, Nemesi Pál szolgálatába állították.

2021. május 11. 09:29

Fideszes kamuprofilok rajonganak Nemesi Pálért és Kiss Balázsért

Legalább hat olyan Facebook-profil ír hozzászólásokat Nemesit Pált érintő ügyekben, ami nem csak megszólalási stílusában, de érdeklődési körében is nagyon hasonló, és nem mellesleg minimalista – írja bejegyzésében Nagy Sándor.

Az alpolgármester szerint úgy tűnik, hogy szervezetten működő hálózatról van szó, a profilok több szempontból is nagyon hasonlók:

  • elég kevés dolgot kedvelnek, de abban mindig van egy-két ellenzéki, egy-két kormánypárti személy, újság, és egy-két tipikus szegedi oldal,
  • hasonló fordulatokkal, stílusban védik, támogatják Nemesi tevékenységét,
  • elsősorban Nemesi Pál kormánybiztos oldalán aktívak,
  • de onnan elportyáznak más oldalakra is, ha meg kell védeni a kormánybiztost, vagy esetleg a kormányt.
  • közös kedvencük Kiss Balázs, a kormánybiztos kommunikációs munkatársa, őt mindegyik rokonlélek egyöntetűen szereti.

A Momentumos politikus hozzáteszi:

Ha egy kommunikációs munkatárs a főnöke érdekében kamuprofilokat hozna létre és a hübrisz arra ragadtatná, hogy saját magát mindegyikkel megkedveltesse, na az pont így nézne ki.

Ahogyan Nagy Sándor is emlékeztet a bejegyzésében, Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok már korábban kiderítette, hogy Kiss Balázs tulajdonképpen felmutatható megbízás nélkül szóvivősködik a kormánybiztosnak – hiszen a Miniszterelnökség saját tájékoztatása szerint sem alkalmazottként, sem megbízással nem foglalkoztatják.

Két évvel ezelőtti találataink itt vannak: