Fiatalokat díjazott a Dugonics Társaság

Közel tucatnyi kategóriában díjazott fiatalokat a Dugonics Társaság Ifjúsági tagozata. A felhívásokra száznál is több alkotás érkezett, a legjobbakat kedden délután köszöntötték a Piarista Gimnázium udvarán.

2021. június 09. 21:13

Fiatalokat díjazott a Dugonics Társaság

A Dugonics Társaságot 1892-ben alapították, Szeged legrégebben működő civil szervezete. Feladatuknak tekintik a hagyományok őrzését és arra törekszenek, hogy a fiatalokat bekapcsolják a város kulturális életébe.

Csapó Benő, a társaság elnöke elmondta, az ifjúsági tagozatuk folyamatosan tevékenykedett a járvány időszaka alatt is. Kedden a legjobbaknak irodalmi és a művészeti díjaknak adtak át.

Nem csak a jutalmakat, elismeréseket vehették át a fiatalok, hanem többen be is mutatták tudásukat, verseket, dalokat, prózákat adtak elő.

Révészné Papp Klára, a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának elnöke elmondta, ezen a délutánon egyszerre három rendezvényüket zárták le. Meghirdettek egy irodalmi pályázatot, egy művészeti fesztivált és egy fotó- és képzőművészeti pályázatot, ez utóbbit már 21. éve szervezik már meg. Az ezekre érkezett pályamunkákat díjazták most.

A fiatalok számára sokat jelent az elismerés és nagyon jó érzés volt itt lenni – mondta Kopasz Helga, aki két kategóriában is elismerést kapott

Nem csak egyéneket, hanem zenekarokat is elismertek. Folklór kategóriában a Rekecsin Népzenei Együttes kapott megosztott első díjat. Énekesük, Nagy Kincső elmondta, ők négyen már hosszú idő óta ismerik egymást és régóta zenélnek együtt. Számukra az elismerés azt jelenti, hogy érdemes zenélniük és ezt követően még lelkesebben csinálják majd tovább.

A díjazottak szerint az ilyen elismerések arra is jók, hogy még több fiatalnak a figyelmét felhívja a különféle művészeti ágak fontosságára és szépségére.