Fiatal színészeket keres a Szegedi Nemzeti Színház: már lehet jelentkezni a meghallgatásra

Az idén már ötödik alkalommal keres új tehetségeket színészválogatáson a szegedi színház. A felhívására tavaly nyolcvanan jelentkeztek. A budapesti Színházművészeti Egyetem mellett Marosvásárhelyről, Kolozsvárról és az Operettszínház színészképző stúdiójából is többen eljöttek szerencsét próbálni. Most ismét lehet jelentkezni.
Rafai Gábor

2022. március 25. 12:35

Fiatal színészeket keres a Szegedi
Nemzeti Színház: már lehet jelentkezni a meghallgatásra

A Szegedi Nemzeti Színház a 2022/2023-as évadra tervezett bemutatóihoz tart castingot felsőfokú színművészeti képzésben részt vett, részt vevő fiatal színészeknek április 4-én, hétfőn. A nagyszínházi meghallgatás 13 órakor kezdődik és várhatóan 18 óráig tart.

 

A castingon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek menete:

  • szakmai önéletrajzot kell elküldeni a muv.titkar@szinhaz.szeged.hu  címre március 29-e éjfélig,
  • az e-mail tárgyához azt kell írni: casting!

 

A jelentkezés nem jelent automatikus behívást a meghallgatásra. A jelentkezők közül a személyes castingra kiválasztottakat írásban értesíti a színház.

 

A meghallgatáshoz három szabadon választott verssel, két monológgal és több, különböző műfajú – lehetőleg musical vagy operett – dallal kell készülniük a jelentkezőknek, akiket arra kérnek, a kottát, vagy a zenei alapot is vigyék magukkal.

 

A meghallgatást Barnák László főigazgató, Dinyés Dániel zenei vezető, Koltai M. Gábor és Szikszai Rémusz rendező tartja.