Fezen fesztivál: A főszervező szerint komolyabb sérülés nem történt, egy embert vettek őrizetbe

Vasárnap hajnalban tömegverekedés volt a székesfehérvári fesztiválon.

2021. május 06. 15:21

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közleménye szerint vasárnap hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy a zenei fesztiválon többen összeverekedtek. A rendőrök több embert igazoltattak, köztük egy 31 éves székesfehérvári férfit, aki a szóváltás során késsel fenyegetőzött, ellene garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az eset után a Fezen szervezői leállították a rendezvényt a közönség biztonsága érdekében.

Kovács Antal, a fesztivál főszervezője miután egyeztetett az egyik székesfehérvári sértettel, a biztonsági cég képviselőivel, a rendőrséggel, valamint a színpadmesterrel és a műszaki vezetővel, hétfőn közleményben azt írta: vasárnap hajnalban, a vihar után egy 15-20 tagú csapat „összeakaszkodott” a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki az egyik sátras színpad közelében. A rendbontókat kiterelték a sátor mellé, ott az egyik dulakodó kést rántott, erre körbezárták, elvették tőle a kést és megverték. Információi szerint érintettek voltak az esetben szurkolói csoportok is.

Kovács Antal hozzátette: a rendőröket a fesztivál biztonsági szolgálata hívta ki. A rendőrség egy embert állított elő, azt, aki kést rántott és fenyegetett másokat.

A főszervező cáfolta azt a sajtóinformációt, ami szerint az őrök vihar elől menekülő embereket vertek volna. Úgy tudja, a biztonsági személyzetet senki sem jelentette fel a rendőröknél.

Kovács szerint, ha a fesztivál biztonsági cége túllépte a hatáskörét, akkor azt számon kérik rajtuk és kötelezik őket az alkalmatlan munkatársak eltávolítására. Ha a 15-20 tagú csapat volt az „agresszor”, akkor a beazonosítható rendbontókat többé nem engedik be a fesztiválra akkor sem, „ha lokálpatrióta fehérváriak” – írta.

A vihar miatt maradt el, illetve szakadt félbe koncert, de előfordulhatott volna az is, hogy az időjárás miatt az egész területet ki kell üríteni – áll a főszervező közleményében.

Tovább olvasom