Idős kora miatt mégsem jön Szegedre Ferenc Pápa

Áprilisban második alkalommal jön Magyarországra Ferenc pápa és az előzetes hírek még arról szóltak, hogy Szegedre is ellátogat. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményben tudatta, mégsem üdvözölhetjük városunkban a Szentatyát.
Garai Szakács László

2023. február 27. 12:35

Idős kora miatt mégsem jön Szegedre
Ferenc Pápa

A közlemény szerint Ferenc Pápa magyarországi útja során, idős korára való tekintettel egyetlen vidék helyszínre sem tud ellátogatni, írják a közleményben:

 

„Mindnyájan, magyar katolikusok örömmel értesültünk arról, hogy a Szentatya, Ferenc pápa lelkipásztori látogatásra érkezik Magyarországra a húsvéti időszakban, április 28–30. között. A pápa apostoli útja nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl.

 

A Szentatya korára tekintettel a találkozásokra budapesti helyszíneken kerül sor,

amelyekre, különösen a vasárnapi szentmisére szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt. Imádságos lélekkel készüljünk a Szentatyával való találkozásra és közösen tegyünk tanúságot arról, hogy Krisztus a jövőnk.

 

Budapest, 2023. február 27.

 

Veres András püspök

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

és az MKPK Állandó Tanácsa”

 

A melléklet program szerint az egyházfő magyarországi tartózkodása alatt kormányzati vezetőkkel, szegényekkel, menekültekkel, illetve a tudományos és kulturális élet képviselőivel találkozik majd, vasárnap pedig a Kossuth téren tart szentmisét.