Felvonultak a borrendek, hivatalosan is megnyílt a 26. Szegedi Borfesztivál

Szeged 303 éve nyerte el újra szabad királyi városi rangját, ennek emlékére és örömére május 13-tól tíznapos ünnepségsorozat kezdődött. Botka László polgármester ünnepi megnyitójában reményét fejezte ki, hogy a következő 10 napban mindenki be tudja pótolni az elmaradt két évet.
Szeged.hu

2022. május 13. 18:21

Felvonultak a borrendek, hivatalosan is megnyílt a 26. Szegedi Borfesztivál

Frissítve:

 

Botka László polgármester megnyitó beszédében először örömét fejezte ki, hogy két év kihagyás után újra van Szegedi Borfesztivál. 

 

Kiemelte, hogy az elkövetkező 10 napban bepótolhatja mindenki a kiesett két évet, hisz 150 borász és 150 program várja az érdeklődőket. Reményét fejezte ki, hogy a szombati tűzijátékra kilátogat majd 150 ezer ember „Csak azért, hogy maradjunk ennél a számnál!” – tette hozzá, a polgármester, majd megnyitotta a 26. Szegedi Borfesztivált.

 

 

Nézze meg a felvonulást!

 

A felvonulás 17 óra 30 perckor kezdődött, a borrendek a Dugonics térről a Széchenyi térig a Pavane Táncegyüttessel vonulnak: a Borbarát Hölgyek Dél-alföldi Társasága, a Szent Vince Borrend, az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje, az Európai Borlovagrend Szegedi Legátusa, a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Egyesülete és a Szőregi Rózsahölgyek Rendje Egyesület.

 

 

A Széchenyi téren, a Takaréktár utca felőli Prágai Boutique Optique színpadon 18 órától hivatalosan is megnyitják a fesztivált a szervezők, 18 óra 30 perctől Peter and Pan, 20 óra 30-tól Docpiano Band koncert lesz. A Pingvin Patika színpadon 19 órától Urban Legend, 20 órától Tóth Andi, 21 órától Várkonyi Tibi zenél. Pizza Monkey színpadon 19 óra 30-tól a Rárósi Emese Duó, 21 órától Bolgár táncház lesz a Folk-Pakk zenekarral és a Balkán Táncegyüttes tagjaival.

 

A 26. Szegedi Borfesztivál térképe a kiállítókkal

Kapcsolódó cikkek

mutasd mind

Címlapon

mutasd mind