Felújítják Szeged balatonkenesei táborának a sportpályáját

Emellett ingatlanokat értékesítenek, támogatják a múzeum régészeti feltárását és seprűgépet vásárol a város – ezekről tárgyalt kedden reggel a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság.
Bod Péter

2022. március 09. 12:10

Felújítják Szeged balatonkenesei
táborának a sportpályáját

A tervek szerint rekortánburkolatot kap a város Balatonkenesén található táborának sportpályája, amelyre előreláthatólag bruttó 19,5 millió forintot fordíthatnak – erről szólt az egyik bizottsági előterjesztés.

 

A beruházás eléri a 10 millió forintos értékhatárt, így a helyi költségvetési rendelet szerint a beruházás bizottságnak engedélyéhez kötött. Ugyanez volt érvényes a Móra Ferenc Múzeum kérésre, amely nettó 42 millió, forgalmi adóval együtt közel 62 millió forintos régészeti feltáráshoz kérte és kapta meg a pénzügyi bizottság jóváhagyását.

 

A viszonylag jelentősebb összegű döntések közé tartozott a keddi ülés napirendi pontjai között, hogy bizottság tagjai zöld utat adtak egy, a villamospálya burkolt felületének tisztázására alkalmas seprőgép beszerzésére, amelynek ára nettó 39 millió forint lesz.

 

A bizottság igent mondott két kisebb önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan – üres helyiség – eladására, a Szűcs és a Zárda utcában, amelyek forgalmi értéke körülbelül ötmillió forint.

 

Nyitóképünk illusztráció, tavaly a balatonkenesei táborban készült.