Félrevezették az Indexet a tulajdonos alapítvány egyik kurátora szerint

Bodolai László, a Index.hu Zrt.-t birtokló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint nincs veszélyben az Index függetlensége.

2020. július 28. 14:18

Félrevezették az Indexet a tulajdonos alapítvány egyik kurátora szerint

Túlreagálta az Index szerkesztősége az Orbán Viktor jóbarátjának, Mészáros Lőrincnek a médiagurujaként ismert Vaszily Miklós emberének tartott Gerényi Gábor terveit a szerkesztőség átszervezéséről – lényegében ezt állítja Bodolai László, az Indexet birtokló alapítvány elnöke.

Bodolai a médiaügyekben mindig jól tájékozott media1.hu-nak nyilatkozott.

Bodolai szerint Gerényi működési koncepcióját az Index igazgatósága elutasította, így Gerényi megbízatása ezzel véget ért, nem kell félni, nincs itt semmi látnivaló.

A kuratóriumi elnök azt is mondta, a rivális 24.hu szivárogtatta ki a terveket – köztük a külső cégekbe kiszervezett munkákról és gyakorlatilag csak a címlapszerkesztés meghagyásáról szóló információkat –, majd ezeket „torzan közölte és a megjelentek nem fedik a valóságot”.

A 24.hu azt is megszellőztette, hogy elköszönhetnek Pusztay András vezérigazgatótól, de Bodolai szerint ez sem igaz, Pusztaynak egy működő és elfogadható koncepciót kell alkotnia. Erre azért van szükség, mert a gazdasági nehézségek érintik a szerkesztőséget.

Az Index függetlenségének jelenlegi veszélyeztetettségéről összefoglaló cikket írtunk, ide kattintva olvashatja.

A media1.hu kereste az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot, aki nem nyilatkozott, de hangsúlyozta, hogy a szolgálati közleményüket érdemes olvasgatni.

Dull Szabolcs vészjelző cikkében egyébként több olyan állítás is szerepelt, amit Bodolai konkrétan nem cáfolt. Ráadásul a történetben számos kérdés nyitva maradt, köztük a Dullék által kormányzati kijáróembereknek nevezett személyek jelenléte és szerepe, valamint a hatalom egyre növekvő nyomásgyakorlási szándéka a kiadón és az azt vezető Vaszily Miklóson keresztül. Kérdés, hogy ezek mennyire valós folyamatok, és ha valósak, akkor Gerényi távozásával valóban lezárulnak-e vagy sem.

Címlapon

mutasd mind