Feloszlatta a Fidesz az egri alapszervezetét: Oroján Sándor helyi önkormányzati képviselő nem tudta, merre kell lennie arccal

Nyíltan szembement többször is az előírt központi akarattal az egri alapszervezet alelnöke, ezért Pajtók Gábor választókerületi elnök kezdeményezésére felszámolták azt.
Garai Szakács László

2023. január 08. 17:34

Feloszlatta a Fidesz az egri
alapszervezetét: Oroján Sándor helyi önkormányzati képviselő
nem tudta, merre kell lennie arccal

Pajtók Gábor, az egri körzet fideszes országgyűlési képviselője, volt kormányhivatal-vezető és Oroján Sándor, az önkormányzat fideszes frakcióvezetője között az ellentétek már hónapokkal ezelőtt kiéleződtek. Előbbi tavaly nyáron egy nyilvános Facebook-posztban kelt ki így: „az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti. A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával. (...) Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat.” A megszólított erre közösségi oldalán üzent vissza: Pajtók Gábor a döntések előkészítéséről inkább a fideszes frakció tagjaival egyeztessen, a nézeteltéréseiket pedig ne a nyilvánosság előtt vitassák meg. Az akkori vita háttérében az állt, hogy uniós TOP-pályázatokból Egernek járó 9 milliárd forintot más módon szerették volna elkölteni, a város, az országgyűlési képviselő háttértámogatásával oktatási célú ingatlanra, játszótér-felújításra, míg a Fidesz-frakció, a baloldali szavazatokat is megszerezve bérlakásos Fecskeházra és egy modern művészeti központ létrehozására – írta a Népszava.

 

A feloszlatásról már kedden lehetett hallani, akkor Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az ATV-ben beszélt erről, majd az Egri Postnak megerősítette Pajtók, „a Fidesz Egri Szervezete újjászervezése folyamatban van.”

 

A megszüntető határozat szerint az egri alapszervezet nem működött szabályosan, Oroján azonban, aki az alelnöke volt, azt mondja, minden az alapszabálynak megfelelően történt, és ő az újjáalakulás után is tag szeretne lenni.

 

Nyitóképünkön a „rendetlen” Oroján Sándor Kocsis Mátéval.