Felnőtt a három fia Újszentivánon, mire megkapta az állampolgárságot a palesztin férfi

Közel harminc éve él a Szeged melletti vállalkozó, tíz éve rendre beadta az állampolgársági kérelmét, most végre sikerrel járt.
Szlavkovits Rita

2023. március 17. 12:19

Felnőtt a három fia Újszentivánon, mire megkapta az állampolgárságot a palesztin férfi

A huszonhét évvel ezelőtt Palesztinából a testvérével ideérkező Samir tősgyökeres újszentiváni családba házasodott be már évtizedekkel ezelőtt, ott is telepedtek le az asszony szülői házában, de többször is elutasították az állampolgársági kérelmét.

 

Samir fivére orvosként dolgozik a fővárosban, ő több sikerrel járt, mint az öccse, évek óta megkapta az állampolgárságot. A faluban letelepedő Samirnak nehezebb dolga volt, éveken át rendre beadta a kérelmet, de mindig falakba ütközött, pedig felesége családja Újszentivánon. Pedig a családban mindenkinek van munkahelye, biztos anyagi háttérrel rendelkeznek. Ráadásul, három fiuk is született, ma már mindhárman felnőttek, és ők is dolgoznak. A három fiú egyike még képviselőként is elindult a helyi önkormányzati választásokon függetlenként, és bár nem jutott be a testületbe, mindenki közösségi emberként tartja számon.

 

A legutóbbi kérelme mellé a tavaly nyáron megválasztott polgármester, Bodó Imre egy ajánlólevelet is mellékelt a kérelemhez, és bár egyáltalán nem biztos, hogy emiatt, de végül Samir ezúttal megkapta az állampolgárságot, az eskütételről az újszentiváni hivatalos oldalon számol be az önkormányzat.