Felhők alatt hűsölünk egész nap

Zivatarveszély is van, de ennek kiadásával tényleg csak biztosra ment az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Garai Szakács László

2022. augusztus 13. 07:45

Felhők alatt hűsölünk egész nap

Néhány napja itt van már az a hidegörvény, ami nemcsak Szeged, de az egész Kárpát-medence időjárását alakítja. Most éppen úgy várhatóan egész nap fátyol- és gomolyfelhőkkel van tele az égbolt. Néha átsüt ezeken a takarókon a nap, de jellemzően csak a szürkésfehér gomolyokat látjuk majd, ha felpillantunk. A levegő huszonegy fokról melegszik huszonkilencig, éjszaka huszonkettőben alszunk el, a szuperhold- és meteorszpottingról ma tegyenek le. A szél északkeletről indulva északon át elforog egészen nyugatig, mire odaér, addigra erősödik meg, fel egy kicsit. Esni nem fog, legalábbis nagy, tartós, áztató eső biztosan nem lesz, hogy a zivatarok összejönnek-e? Készülnek rá a meteorológusok, elővigyázatosságból.

 

A levegőminőségre nem lehet panaszunk – annyi a változás a korábbi napokhoz képest, hogy a 2,5 mikronos szálló por „visszavette” az első helyet az ózontól a szennyező anyagok között –, a pollenekre meg felesleges panaszkodni: sokan vannak, a parlagfüvek egyre többen lesznek, ennek van sajnos szezonja most.

 

 

Ha legalább olyan óvatos, mint a meteorológusok, akkor elrakja az esernyőt, esőkabátot. De szinte biztos, hogy nem kell majd használnia egyiket sem.