Felelőtlen emberek – Szántó György olvasói levele

Az egyik magyar hírportált olvasva elborzadva érzékelem, hogy milyen felelőtlen emberekkel van tele a világ, különösen Európa.
Szeged.hu

2022. november 20. 09:50

Felelőtlen emberek – Szántó György olvasói levele

A cikk így kezdődik:

 

„III. Károly király radikális döntésre határozhatja el magát, mivel elbocsátja a királynő kulcsfontosságú munkatársainak jelentős részét a windsori kastélyból. A király radikálisan átalakítja a királyi rezidenciák munkaerő-állományát. Elbocsátja a néhai királynő több kulcsfontosságú alkalmazottját a windsori kastélyból. Az elkövetkező hetekben a windsori birtok teljes személyzetének létszámát csökkenteni fogják.”

 

Felelőtlen Károly! Ha így folytatja, rövidesen a „Csóró Károly” néven kerül be az Egyesült Királyság történetébe. Hallatlan, hogy ezek mire képesek! Válság idején csökkenteni a kiszolgáló személyzet létszámát? Hát nem tanulnak semmit a magyar hon Nagyságos Méltóságos Kegyelmes Tekintetes Fejedelmétől? Ilyenkor növelni kell az államtitkárok, a sofőrök, a kiszolgáló személyzet létszámát, és új palotákba és kastélyokba kell költözni, és új személyzetet kell kialakítani.

 

Persze elhanyagolják a képviselői tiszteletdíjakat is, három éve nem emeltek egy kanyi vasat sem. Sőt, fantáziájuk sincs: a képviselőknek csak a másodosztályú vonatköltséget és csak a turista osztályú repülőjegyeket térítik meg. Ezért is jutott az Egyesült Királyság oda, ahol tart. Fantáziátlan britek, megérdemlik sorsukat. Nem véletlen, hogy olyan sokan akarnak közülük Magyarországra költözni!

 

Másik szörnyű hír:

 

Daniel Freund német EP-képviselő egy mémmel fejezte ki a véleményét a Magyarországnak járó uniós források felszabadításáról. A német balliberális(!) politikus a Twitteren osztotta meg a gondolatait, miután kiderült, hogy Magyarország hozzájuthat a zárolt EU-s összegekhez. A mém két  képből áll:  az elsőn két vörös macskamedve (vagy vörös panda – a szerk.) látható, az egyik Orbán Viktort hivatott jelképezni, a másik pedig az Európai Bizottságot. Az első képen a két állat békésen kezet ráz, alatta a felirat: „a bizottság jogállamisági reformokat kér”. A második képen az Orbán Viktort ábrázoló vörös macskamedve orrba vágja a másikat, és alatta a felirat: „miután felszabadulnak a Magyarországnak szánt uniós források”. A rosszindulatú német azt sugallja, hogy Magyarország – amint hozzájut az uniós pénzekhez – nem fogja betartani az EU-nak tett ígéreteit.

Irigyelnek bennünket. Kárognak, ha a magyar „Air Force One” röpdös, ha Tusványoson „Minden Magyar Miniszterelnöke” megmondja az igazat, ha ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy egykor Fiume  a magyar tengeri flotta kikötőhelye volt.  Mert csak nálunk van biztonságos gázellátás – olcsó orosz gáz! - és itt vannak ársapkás termékek. Persze, ezt a viccet már ismerjük: ha van sapkája az is baj, ha nincs, az is!

 

Egyedül tartjuk a frontot Európa viharában!

 

Szántó György