Felavatták a Marian Cozmáról elnevezett vendégszektort a Pick Arénában

A vendégek ezentúl az egykori veszprémi beállósról elnevezett szektorban szurkolhatnak. Ma a veszprémi szurkolók az elsők.
Cservenák Zoltán

2022. április 30. 16:44

Felavatták a Marian Cozmáról elnevezett vendégszektort a Pick Arénában

Egyszerre megható és felemelő pillanatokat élhetett át az, aki ma délután ott volt a szegedi Pick Aréna negyedik emeletén. A Pick Szeged vezetői, szurkolói, Bánhidi Bence a csapat világsztárja, Nagy László, korábbi szegedi és veszprémi kézilabdázó, a Telekom Veszprém sportigazgatója is jelen volt az avatón.

 

Avattak és egy szál virággal emlékeztek az egybegyűltek. 

 

A Pick Aréna vendégszektora mától Marian Cozma nevét viseli. A „Piros óriás”, akit vendégszerzőnk, Sinkovics Gábor nevezett így a Pick Szeged honlapjára írt megemlékező írásban, mától valóban tagja a Kékek családjának is.

 

 

A családhoz pedig ajándékkal illik érkezni, az Építők egy piros és egy kék színű Cozma-mezt ajándékoztak a Pick Szegednek, ezzel is kifejezve: mennyire kiegészíti egymást ez a két szín. A mezeket Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója adta át Kiss Bence cégvezetőnek.

 

A Pick Szeged még 2019-ben Ilyés Ferenc segítségével felvette a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztatták, hogy fiukról neveznék el a vendégszektort. A Cozma család megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtjük el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért.

 

 

Marian Cozmát 2009. február 8-án a veszprémi Patrióta bárnál szúrták szíven, miután szóváltásba keveredett több ott szórakozó vendéggel. A segítségére siető csapattársai közül ketten súlyosan megsérültek. A két – akkor még – feltételezett elkövetőt – menekülés közben – aznap elfogták az osztrák rendőrök. A bíróság végül 2012-ben Raffael Sándort 18 év, Sztojka Ivánt 8 év fegyházbüntetésre ítélte.