Fél mázsánál is több kábítószert foglaltak le a rendőrök Szegeden

Több mint fél mázsa, legalább 143 millió forint feketepiaci értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök, amikor a múlt héten rajtaütöttek egy szegedi drogbandán – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.
Hollósi Zsolt

2023. február 27. 09:10

Fél mázsánál is több kábítószert foglaltak le a rendőrök Szegeden

A rendőrség február 22-én egyszerre, egy időben 12 helyszínen tartott akciót, egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi banda tagjait fogták el, majd tartottak náluk kutatásokat. Többségében szegedi ingatlanokat vizsgáltak át, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is ellenőriztek. A rajtaütés során több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból – adta hírül az MTI.

 

A hagyományosnak számító kábítószerek – mint az indiaikender-növény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabisz-feldolgozás egyéb végtermékei. 

 

Ezenkívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.

 

Az akcióval a rendőrség több mint 41 ezer adag, legkevesebb 143 millió forint feketepiaci értékű kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A nyolc férfitől lefoglaltak 10,5 millió forint készpénzt, nagy értékű karórákat, két autót, valamint több millió forintnyi kriptovalutát is.


    A bűnbanda tagjait – akik közül a legfiatalabb 25, a legidősebb 48 éves és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelemének gyanúja miatt őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatásukat.